Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík: Gól by som vymenil aspoň za bod

Neapolský kapitán Marek Hamšík (31) sa osamostatnil na čele historického rebríčka v počte štartov v reprezentačnom drese. Zvýšil ich na 108. Zároveň v derby s Českom strelil jediný gól Slovákov a na konte má už 22. presných zásahov. Rovnako ako Szilárd Németh. Už len Róbert Vittek dal o jeden gól viac.

13.10.2018 22:45 , aktualizované: 14.10.2018 13:56
debata (3)
Marek Hamšík počas zápasu s Českom. Foto: SITA, Martin Havran
Marek Hamšík Marek Hamšík počas zápasu s Českom.

Zlepšili ste si reprezentačné štatistiky, ale tentoraz to mužstvu nestačilo. Aké je vaše hodnotenie derby s Českom?

Nie som spokojný, prevláda sklamanie. Gól by som vymenil aspoň za bod, ktorý by nám pomohol.

Prečo sme ho nezískali?

Mali sme viac šancí, škoda, že sme ich nevyužili. Mohli sme určite dosiahnuť viac. Česi nám strelili víťazný gól v našom najlepšom úseku hry. To zabolí. Bola to studená sprcha. Prvý polčas bol z oboch strán trochu ustráchaný, bolo cítiť rešpekt. Až po prestávke sa mali diváci na čo pozerať. Pomohol nám Vladov (Weissov – pozn. red.) príchod, rozbehal to, takto to má byť. Vďaka tomu sme dostali Čechov pod tlak, škoda, že sme z toho viac nevyťažili.

Ako vám sedela stiahnutejšia, defenzívnejšia pozícia v strede poľa?

Zvykám si na ňu aj v Neapole. Je to moja nová pozícia aj v klube. Možno to teraz bude podobné v reprezentácii. Uvidíme, čo prinesú ďalšie stretnutia.

Zápas Ligy národov Slovensko - Česko Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Choreografia slovenských fanúšikov pred zápasom...

Radšej by ste hrali ofenzívnejšie?

Jednoznačne rešpektujem trénerove rozhodnutia. Som stredový záložník, určite skôr ofenzívnejší, zvyknutý strieľať aj góly, ale viem sa prispôsobiť mužstvu. Nemám s tým najmenší problém.

Prekvapili vás niečím Česi?

Ani nie, majú kvalitný a mladý tím, myslím si, že má aj do budúcnosti dobrú perspektívu. Teraz mu pomohla výmena trénera. Česi boli správne motivovaní, prišli do Trnavy dobre pripravení, po mentálnej stránke nemali čo pokaziť. Hrali zo zabezpečenej obrany, vyrážali do protiútokov, boli lepšie organizovaní. V dnešnom futbale je to normálna vec.

Už v utorok čaká mužstvo zápas vo Švédsku. Trúfate si už v Štokholme aj na strelecký rekord v reprezentač­nom drese?

Sledujem tieto rebríčky a viem, že mi chýba jeden gól. Verím, že to príde, neponáhľam sa, všetko má svoj čas. Ale ak by som skóroval aj vo Švédsku, bol by som len rád. Góly sa však v reprezentácii nestrieľajú ľahko.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Milan Škriniar #slovenskí futbalisti #českí futbalisti