Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dúbravka: Vzburu v Newcastle som nerobil. Len sme si pohovorili

Patrí medzi hráčov, ktorí majú sobotňajšieho súpera dobre zmapovaného. V zime síce prišiel do anglického Newcastle United, kde sa obdivuhodne chytil a stal sa hneď jednou z opôr mužstva v Premier Laegue, ale predtým pôsobil v českej lige - v Liberci a Sparte Praha.

12.10.2018 15:16
SR futbal LN Slovensko Česko Dúbravka Foto: ,
Martin Dúbravka na piatkovom tréningu pred zápasom Slovensko - Česko.
debata

„Musím priznať, že keď som prestupoval z Dánska do Liberca alebo potom na Letnú, cítil som v Česku trošku iný pohľad na moju osobu. Chcel by som súperovi teraz dokázať, že sme momentálne na tom o niečo lepšie ako on. Veľmi rád by som vyhral,“ zdôrazňuje dvadsaťdeväťročný brankár Martin Dúbravka.

Zápas v Trnave bude vypredaný, z čoho má najväčšiu radosť. „Aj verejnosť vníma tento súboj stále ako veľké derby a teší sa naň, asi viac ako na iný zápas. Som zvedavý, ako to bude vyzerať na tribúnach, lebo čakám, že príde aj väčší počet fanúšikov z Česka,“ doplnil Dúbravka.

Slováci trénovali pred derby s Českom Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Ján Kozák počas tréningu pred sobotňajším...

V národnom tíme sa vypracoval na jednotku, predtým túto pozíciu zastával Matúš Kozáčik. Skúsený plzenský brankár mu dlhší čas kryl chrbát ako dvojka, teraz ho však vyradila choroba. Dúbravkovi budú pomáhať mladší hráči.

„S Matúšom sme pôsobili spolu v reprezentácii dlho a vybudovali sme si výborné väzby. V minulosti som kryl chrbát ja jemu, potom on mne, nebol v tom nijaký problém. Mrzí ma, že chýba, dúfam, že sa dá rýchlo dokopy a bude čoskoro opäť v tíme. Nahradil ho Adam Jakubech, s ním som sa stretol pred rokom v Abú Zabí, takže som rád, že máme teraz možnosť po dlhšom čase sa porozprávať,“ pokračoval Dúbravka.

Jeho tímu Newcastle United sa v novej sezóne nedarí, po ôsmich kolách je na predposlednom mieste tabuľky Premier League, zatiaľ nevyhral ani jedno stretnutie.

„Nevyšli nám zápasy najmä výsledkovo,“ reaguje. „Ale napríklad posledný súboj s Manchestrom United bol veľmi kvalitný, najmä v prvom polčase sme hrali výborne, ale napokon sme opäť podľahli. Musím tiež povedať, že máme v úvode sezóny veľmi ťažké vyžrebovanie, stretli sme sa so silnými tímami. Ale aj v týchto stretnutiach sme mohli byť úspešnejší, mali sme možnosť získať viac bodov. Verím, že v najbližších týždňoch, keď nás čakajú súperi, ktorí sú bližšie k nám, budeme úspešnejšie bojovať o tri body a odrazíme sa k lepším výsledkom.“

Martin Dúbravka diriguje obranu Newcastlu v... Foto: SITA/AP, Jon Super
dúbravka Martin Dúbravka diriguje obranu Newcastlu v súboji na ihrisku Manchestru United.

V médiách sa objavili správy, že slovenský brankár organizoval stretnutie hráčov, aby riešili nepriaznivú situáciu, mobilizoval tím.

„V anglických médiách sa to trochu skreslilo, určite som nerobil nijakú vzburu, ako to niekde vyznelo. Pravda však je, že po stretnutí s Leicestrom, ktorý sme doma prehrali 0:2, som povedal, že by sme si mali celé mužstvo sadnúť a porozprávať sa, nájsť cestu, ktorá by viedla k zmene. To je úplne bežná vec aj v iných mužstvách. Bol som inciátorom takéhoto stretnutia.“

Priznáva, že k nemu napokon aj došlo. „Porozprávali sme sa, ale všetko to bolo v rámci normálnych, korektných vzťahov. Nič príliš dramatické.“

O záveroch podrobne hovoriť nechcel. „Niečo z toho vyplynulo, ale to sú skôr interné veci, ktoré by som v médiách nechcel rozoberať,“ uzavrel debatu na klubovú tému Martin Dúbravka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Newcastle United #Martin Dúbravka #slovenskí futbalisti #UEFA Liga národov