Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pripravení na vyššej úrovni. Mladí Slováci potrebujú na nádej víťazný finiš

Najskôr povinné tri body a potom tvrdý boj o postup. Taký je program slovenských futbalistov do 21 rokov v najbližších dňoch.

12.10.2018 09:45
Denis Vavro Foto: ,
Slovenský obranca Denis Vavro (s kapitánskou páskou) počas zápasu dvadsaťjednotky so Španielskom.
debata

Dnes od 20.30 privítajú v Dunajskej Strede v 2. skupine kvalifikácie ME 2019 rovesníkov z Estónska. Súpera nepodceňujú, ale momentálne tím, ktorý uzatvára tabuľku, musia zdolať, ak chcú pomýšľať ešte na postup. Proti mladíkom z pobaltskej republiky by sa radi dobre naladili na rozhodujúci súboj so Severným Írskom, ktorý ich čaká v utorok v Belfaste. V ňom musia takisto zvíťaziť.

Pozícia zverencov Adriána Guľu je stále dosť komplikovaná. Už istým priamym postupujúcim na budúcoročný šampionát v Taliansku a San Maríne je Španielsko, ktoré v predstihu vyhralo druhú skupinu. Do baráže ešte postúpia štyri najlepšie tímy z druhých miest v deviatich skupinách, ale Slovákom patrí zatiaľ medzi nimi až šiesta priečka.

Pripísali si v kvalifikácii tri víťazstvá po sebe, ale o všetkom rozhodnú až najbližšie dni. Zápasy s posledným mužstvom tabuľky, ktorým je momentálne Estónsko, sa nerátajú, takže ani výška skóre nebude dnes podstatná.

Naposledy po veľkej dráme vyhrali Slováci na Islande 3:2 (rozhodujúci gól strelil v nadstavenom čase brankár Rodák), pričom v základnej zostave nastúpili aj Hancko a Mráz, ktorých má momentálne k dipozícii tréner Ján Kozák v áčku.

Estónci sa ešte netešili z víťazstva a v skupine majú z ôsmich stretnutí jediný bod. Slováci začali kvalifikáciu práve na estónskej pôde a po veľkom boji vyhrali 2:1.

"Určite to nebude ľahký zápas. Keď sme hrali tam, chýbala nám kúsok kondícia. Siahli sme si však na dno síl a za stavu 1:1 sme dali rozhodujúci gól, aj keď bol vlastný. Teraz to však bude iný zápas. Všetci v našom tíme sme pripravení na vyššej úrovni. Stretnutie chceme zvládnuť trojbodovo a o výsledku rozhodnúť už v prvom polčase, aby sme sa pomaly mohli pripravovať na Severné Írsko, kde to bude rozhodujúci súboj,“ povedal na stránke SFZ o najbližších stretnutiach kapitán slovenského mužstva Denis Vavro.

**Tabuľka **
    Z V R P S B
1. Španielsko 8 7 0 1 23 : 8 21
2. Slovensko 8 5 0 3 15 : 17 15
3. Sev. Írsko 8 4 2 2 13 : 11 14
4. Island 8 3 2 3 14 : 11 11
5. Albánsko 8 1 3 4 7 : 14 6
6. Estónsko 8 0 1 7 9 : 20 1
debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2019 vo futbale #slovenskí futbalisti do 21 rokov