Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schick: Favorit nie je. Podpichovanie sa so Škriniarom príde asi až v tuneli

Podľa útočníka Patrika Schicka sa po zmene trénera v českej futbalovej reprezentácii trochu vyčistila klíma. Na druhej strane si ale je vedomý toho, že za posledné nezdary nenesie zodpovednosť iba kouč Karel Jarolím, ale aj hráči.

11.10.2018 13:59
Patrik Schick Foto:
Patrik Schick v českom reprezentačnom drese (vpravo).
debata

Útočník AS Rím sa teší na sobotňajšie stretnutie Ligy národov na pôde bývalého federálneho partnera Slovenska, proti ktorému by si zahral prvýkrát v kariére.

„Samozrejme, prišiel nový tréner, ale sami všetci vieme, že to nie je len o ňom. Nie je to tak, že sa vymení tréner, zrazu všetko bude inak a my začneme vyhrávať,“ povedal Schick novinárom v Prahe, kde sa reprezentácia chystá na nadchádzajúce zápasy Ligy národov na Slovensku a na Ukrajine.

Mužstvo prvýkrát povedie kouč Jaroslav Šilhavý, ktorý v septembri nahradil Jarolíma. „Myslím si, že sa trošku vyčistila klíma, je to trochu uvoľnenejšie ako na minulých zrazoch. Ale je to z veľkej časti aj o nás,“ doplnil dvadsaťdvaročný útočník.

Patrik Schick z AS Rím v súboji s Beratom... Foto: SITA/AP, Andrew Medichini
Patrik Schick, Berat Djimsiti, José Palomino Patrik Schick z AS Rím v súboji s Beratom Djimsitim a Josém Palominom z Atalanty.

Nového trénera Šilhavého si pochvaľuje. „Musím povedať, že prvé dni boli veľmi pozitívne. Dúfam, že to takto bude pokračovať aj po zápase na Slovensku. Zvykáme si na nejaké nové veci, verím, že to bude fungovať a ukážeme to v sobotu na ihrisku. Minulé zápasy sme neboli úplne silní v kombinácii a na lopte, v tomto by teraz mohla byť viditeľná zmena,“ povedal Schick.

Proti Slovensku si ešte v reprezentácii nezahral ani v mládežníckych kategóriách.

„Samozrejme vieme, čo je to za zápas. Myslím, že to bude mať zvláštny náboj. Keby som hral, ​​bol by to môj prvý zápas proti Slovensku, teším sa na to,“ uviedol.

„Myslím si, že máme podobných hráčov ako Slováci, aj našich hráčov je v zahraničí dosť. Zápas podľa mňa nemá favorita,“ dodal Schick.

Z predchádzajúceho pôsobenia v Sampdorii Janov sa pozná so slovenským obrancom Milanom Škriniarom. „A hral som proti Hamšíkovi, takže ich poznám trošku viac. So Škriniarom sme občas v kontakte, podpichovanie sa ešte zatiaľ nebolo, to asi až v tuneli (pred zápasom),“ usmial sa Schick.

V posledných troch zápasoch odohral za AS Rím iba 17 minút v Lige majstrov proti Plzni, ktorú taliansky favorit doma deklasoval 5:0.

„Bavili sme sa s chlapcami už po zápase. Nemalo veľmi cenu ich nejakým spôsobom ešte viac podpichovať. Výsledok 5:0 je krutý, ale musím povedať, že aj oni mali zo začiatku svojej šance. Keby dali gól a napríklad vyrovnali na 1:1, zápas mohol byť trochu iný. Ale 5:0 vyzerá celkom blbo,“ povedal Schick.

V reprezentácii by si mohol dobrým výkonom vypýtať väčšie vyťaženie v AS Rím.

„Samozrejme je to ďalšia možnosť sa nejakým spôsobom pripomenúť. Moja motivácia tu v reprezentácii je vždy veľká, zase sa nejakým spôsobom ukázať a pomôcť tímu. Chcel by som byť v reprezentácii stále,“ dodal Schick, ktorý si v národnom tíme pri prehre 1:2 s Ukrajinou pred viac ako mesiacom pripísal svoj zatiaľ posledný súťažný gól.

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Škriniar #Patrik Schick #slovenskí futbalisti #českí futbalisti