Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo robí so Škriniarom 85 miliónov? Nezaťažujú ma, tvrdí

Milan Škriniar naďalej žiari v drese Interu Miláno v najvyššej talianskej súťaži i v Lige majstrov. Opäť padajú mená veľkých klubov, ktoré by ho chceli získať. Medzi nimi aj FC Barcelona, ktorá je vraj za neho ochotná zaplatiť aj 85 miliónov eur a spraviť z rodáka zo Žiaru nad Hronom najdrahšieho obrancu v histórii.

10.10.2018 10:58
futbal, zraz reprezentacie, Milan Skriniar, Foto: ,
Milan Škriniar prichádza na zraz.
debata

Čo takéto informácie robia s mladým futbalistom?

„Vôbec sa tým nezaťažujem, nerobím si z toho ťažkú hlavu. Tiež som to len zaregistroval na internete. Šumy boli už v lete a nič sa neudialo a nemyslím si, že teraz sa niečo udeje. Inter čakajú ťažké zápasy, na ne sa musím pripraviť,“ zareagoval 23-ročný Škriniar.

Jeho tím sa po trochu rozpačitom začiatku sezóny rozbehol a vyhral teraz šesť stretnutí v rade. Vlani však ťahal takisto dobrú sériu, ale potom prišli viaceré zaváhania a strata výborného postavenia v tabuľke.

Slováci sa zišli pred derby s Českom Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Peter Pekarík prichádza na zraz.

„V klube aktuálne vládne spokojnosť. Pred rokom prišla menšia kríza, ale verím, že teraz budeme pokračovať vo výkonoch a výsledkoch z posledných týždňov,“ pokračuje. Suverénom v súťaži je Juventus, zdá sa, že je nedostižný. Môže Inter bojovať s týmto súperom aj o titul?

„Juventus má nielen pred nami, ale aj pred Neapolom už výrazný náskok. S tými hráčmi, ktorých má, môže v Taliansku vládnuť, napokon podobne to bolo aj v posledných rokoch. Ale dá sa s ním hrať, dokázal to aj Neapol i ďalší. Prednosť Juventusu je v tom, že vždy – aj keď sa mu práve herne nedarí – dokáže zápas zlomiť. A vyhrať aspoň o gól a naplno bodovať,“ vyjadril názor slovenský obranca.

Obranca Interu Milan Škriniar hlavičkuje v... Foto: Reuters, STRINGER
Milan Škriniar Obranca Interu Milan Škriniar hlavičkuje v zápase proti PSV Eindhoven.

Inter bojuje aj v Lige majstrov a najbližšie ho čaká súboj na pôde jedného z veľkých favoritov – v Barcelone. „Zatiaľ sa týmto zápasom nezaoberám, je dosť ďaleko a dovtedy nás čakajú viaceré iné zápasy, vrátane ťažkého a prestížneho milánskeho derby. S Barcelonou máme teraz v skupine po šesť bodov a boli by sme radi, keby sme jej nejaký bodík uchmatli a urobili dobrý výsledok aj na jej pôde.“

Škriniar zažije prvý raz v prvom tíme zápas proti Česku. Výmena trénera na českej lavičke bude podľa neho skôr slovenskou nevýhodou. „Vždy, keď sa niečo takéto stane, hráči sa chcú ukázať v čo najlepšom svetle, aby práve oni dostali šancu v mužstve. My sa musíme pozerať najmä na seba. Zápas na Ukrajine nám výsledkovo nevyšiel a teraz musíme vyhrať. To isté budú chcieť aj Česi, ktorí sú v podobnej situácii.“

Nemyslí si, že so zmenou trénera príde aj zásadná zmena systému hry súpera. „Ale môže sa to stať, musíme byť na zápas dobre pripravení,“ pripomenul.

Video

Škriniar pozná niektorých českých reprezentantov, pôsobia takisto v talianskej lige.

„Najlepšie poznám Patrika Schicka, s ktorým som hral rok v Sampdorii. Je to nepríjemný ľavák, dobre pripravený technicky, rýchlostne i silovo. Jankto prišiel len teraz do Sampdorie, s ním som sa tam už nestretol, len sme proti sebe hrali. Aj on je ľavák, behavý a bojovný typ.“

Na sobotňajší zápas v Trnave sa teší. „Zdá sa, že po dlhšom čase bude vypredaný štadión, dokonca je vraj záujem vyšší ako kapacita. Hrá sa aj vo výbornom čase, má byť dobré počasie a ak k tomu ešte aj vyhráme, bude to úplne perfektné,“ usmieval sa dobre naladený Milan Škriniar.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Škriniar #slovenskí futbalisti #českí futbalisti #UEFA Liga národov