Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík o veľkej výhre na Letnej: To zostane navždy v hlavách

Uplynulú nedeľu v talianskej lige proti Sassuolu nehral, ale predtým v zápase Ligy majstrov proti poslednému finalistovi tejto najprestížnejšej súťaže Liverpoolu nastúpil a podal výborný výkon. Hru špílmachra slovenského mužstva Mareka Hamšíka vyzdvihol aj tréner Ján Kozák.

09.10.2018 17:51
futbal, zraz reprezentacie, Hamsik, Foto: ,
Marek Hamšík na utorkom zraze v Senci.
debata

„Neapol odohral proti Liverpoolu vynikajúci zápas, vo všetkých smeroch prevýšil svojho súpera. Marek bol jeho dominantnou postavou,“ zdôraznil.

Slovenský reprezentant považuje takisto súboj s Liverpoolom za jeden z najlepších v poslednom období.

„Odohrali sme fantastický zápas, ktorý sme si všetci mimoriadne užili. Liverpool má neuveriteľnú ofenzívnu silu a my sme mu nedovolili vystreliť na bránku, to nepotrebuje komentár,“ uviedol v utorok po príchode na zraz slovenských futbalových reprezentantov do Senca.

Slováci sa zišli pred derby s Českom Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Peter Pekarík prichádza na zraz.

Na prognózy v nabitej skupine Ligy majstrov je však podľa neho ešte priskoro. „V prvom stretnutí sme nedokázali vyhrať v Belehrade s Crvenou zvezdou, možno práve tieto dva body nám môžu chýbať v konečnom účtovaní.“

Najbližší zápas odohrá Neapol s ďalším veľkým favoritom, ktorý má výbornú formu – Parížom Saint Germain.

„To je ďalšie mužstvo na úrovni Liverpoolu s neskutočnou útočnou silou. Vieme, proti komu budeme hrať, do čoho pôjdeme. Na to sa netreba špeciálne chystať, Paríž má hráčov, ktorých pozná celý svet. Teraz však ešte na tohto súpera nemyslím, pred nami sú dva zápasy v reprezentácii, na tie sa teraz predovšetkým sústredím.“

Hamšík odohral už viacero dôležitých zápasov s českým súperom. Spomína si najmä na merania síl v kvalifikácii MS 2010 a na senzačné víťazstvo v Prahe na Letnej.

„Presne toto sú stretnutia, na ktoré sa nezabúda. Zostanú v hlavách navždy. Táto výhra nám otvorila dvere na majstrovstvá sveta do Afriky,“ pokračoval neapolský kapitán.

Na tradičného súpera sa teší aj tentoraz. Zápas sa uskutoční už najbližšiu sobotu v Trnave. „Je to derby a bude plné hľadisko. Má to veľký náboj,“ pripomenul.

Nedomnieva sa, že Slováci budú jednoznačnými favoritmi.

„Futbal je dnes veľmi vyrovnaný a platí to aj o sobotňajších súperoch. Nevidím veľký rozdiel medzi nami a Českom. Má mladý a kvalitný káder, veľa jeho hráčov takisto pôsobí v zahraničných ligách. Radi by sme vyhrali, lebo len tri body nám zabezpečia, aby sme sa mohli ešte uchádzať o prvé miesto v skupine Ligy národov,“ pripomenul Hamšík.

V neapolskom klube dostáva v strede poľa aktuálne skôr defenzívnejši­e úlohy.

„Hrávam trochu hlbšie v poli, zvykám si na trochu inú pozíciu, ale nemám s tým veľký problém. Hoci lepšie som sa vždy cítil skôr na poste ofenzívneho stredopoliara, ktorý strieľa aj góly,“ naznačil Marek Hamšík.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #slovenskí futbalisti #UEFA Liga národov