Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladíci po bláznivom zápase žijú. Guľa: Musíme urobiť maximum

Nepremenená penalta, množstvo zvratov a dramatických momentov, gól v poslednej minúte, ďalšie dva v nadstavenom čase a víťazná hlavička brankára Mareka Rodáka.

12.09.2018 13:07
Tomáš Vestenický, David Hancko Foto:
Tomáš Vestenický a David Hancko na archívnej snímke.
debata

„Úžasný zápas… Perfektný zážitok, po ktorom zostávame v hre,“ komentoval slovenský tréner Adrián Guľa, pre ktorého to bolo prvé súťažné stretnutie na lavičke národného tímu do 21 rokov.

V bláznivom zápase na Islande vrátili mladí slovenskí futbaloví reprezentanti svojmu súperovi prehru z Popradu (0:2) a udržali si nádej na postup na budúcoročný európsky šampionát.

Mladí Slováci sa niekoľkokrát dostali do zložitej situácie, ale všetky zvládli a napokon s trochou šťastia získali potrebné tri body. Na Islande museli vyhrať, pretože v kvalifikácii ME 2019 hráčov do 21 rokov im nestačí len vybojovať druhé miesto v skupine. V baráži si zahrajú štyri najlepšie druhé mužstvá z deviatich skupín.

V Reykjavíku nepremenil v úvode stretnutia kapitán Vavro pokutový kop, potom hostia inkasovali, ale dokázali otočiť zápas. Najprv Bénes vyrovnal a v poslednej minúte striedajúci Vestenický strelil druhý gól.

„Tréner ma posielal na ihrisko za stavu 1:1 s tým, že mám rozhodnúť,“ vravel v rozhovore na stránke SFZ Vestenický.

To sa však dráma ešte len začínala, pretože v nadstavenom čase z jedenástky kapitán domácich Gudmundsson vyrovnal. Šokujúcu bodku za zápasom urobil slovenský brankár Rodák. V štvrtej minúte nadstaveného času sa vybral na výlet zo svojej bránky, v poslednom zúfalom tlaku podporil slovenskú ofenzívu. Po rohovom kope zostal pred bránkou úplne voľný a hlavičkou rozhodol o výhre svojho mužstva.

„Počkal som si na túto situáciu. Chalani išli na prvú žrď, ale lopta sa dostala ku mne a umiestnil som ju. Obranca sa ju snažil ešte vykopnúť z bránky, ale nedočiahol na ňu,“ popisoval kuriózny moment a potvrdil, že to bol jeho druhý brankársky gól kariéry.

„Prvý som dal za Fulham do 23 rokov, keď som z rúk prekopol celé ihrisko,“ dodal Rodák, ktorý pôsobí v anglickom Rotherham United.

Pocity aj ďalších spoluhráčov vyjadril Vestenický. "Emócie po zápase boli neskutočné, v kariére som ešte nezažil, aby brankár rozhodol zápas v nadstavenom čase. Je to pre mňa jeden z najkrajších zážitkov.“

Slováci musia naplno bodovať aj v dvoch zostávajúcich stretnutiach. Po Islande ich čaká doma Estónsko (12. októbra) a potom sa predstavia v Severnom Írsku (16. októbra). Práve Severní Íri sa po utorku stali ich hlavnými súpermi. Dokázali senzačne zdolať doteraz suverénnych Španielov, ktorí už majú istý postup a dýchajú Slovákom na chrbát.

"Zostali sme v hre o baráž a vo zvyšných dvoch zápasoch musíme urobiť maximum, aby sme šli ďalej,“ vyhlásil po šialenom stretnutí na Islande Adrián Guľa.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti do 21 rokov #islandskí futbalisti do 21 rokov