Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mazáň cíti vo Vigu neistotu. Nehráva a tréner s ním nedebatuje

Vo Vigu je už osem mesiacov, ale v najvyššej španielskej súťaži nastúpil zatiaľ len v dvoch zápasoch. Prvý raz v základnej zostave, na ihrisku vydržal bezmála hodinu a druhý raz vybehol na trávnik z lavičky na záverečnú necelú polhodinu.

10.09.2018 09:00
Slovakia Denmark Soccer Mazáň Foto: ,
Róbert Mazáň v súboji proti Dánsku.
debata

To nie je pre talentovaného slovenského futbalistu Róberta Mazáňa príjemná situácia.

Aktuálne netuší, aká bude jeho budúcnosť v španielskom prvoligovom tíme. Cíti stále neistotu, nevie, na čom je.

Mazáň, ktorý predtým hrával v Žiline, prichádzal do Celty Vigo s predstavou, že nahradí odchádzajúceho krajného obrancu.

„Očakával som to, ale potom sa zmenila situácia a prišli dvaja ďalší ľaví obrancovia, teraz sme traja na jeden post, čo je zložité. Tréner so mnou nedebatuje. V klube hľadali nejaké riešenie, ale vraj nijaké nenašli. Napokon nebolo v hre ani hosťovanie. Vyzerá to teraz tak, že zostávam v mužstve, bude to komplikované. Nezostáva mi nič iné len stále naplno pracovať, byť pripravený a veriť, že príležitosť sa naskytne,“ približuje svoju situáciu 24-ročný rodák z Trenčína.

Slováci prehrali v Ľvove Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Marek Hamšík a Mykyta Burda v súboji o loptu.

Španielsky tréner Juan Carlos Unzué, ktorý viedol mužstvo v minulom ročníku a dal Mazáňovi aj dve symbolické jarné šance, už klub opustil. Nahradil ho Argentínčan Antonio Mohamed, ktorý forsíruje iný štýl hry a zdá sa, že so slovenským obrancom príliš neráta. Zatiaľ mu nedal nijaký priestor, v ostrom zápase ho ani raz nepostavil.

„Mazi je pozitívny človek, aj keď nehráva, stále maká na tréningoch, je aktívny a čaká na svoju šancu. Bolo by to možno jednoduchšie, keby zostal bývalý tréner, ktorý si ho vybral a mal k nemu vzťah, možno by už hrával. Prišiel nový tréner, doviedol si aj iných hráčov, má svoju predstavu a keď mu hráč typologicky nezapadá do jeho predstavy, je veľmi ťažké sa presadiť,“ vraví Mazáňov spoluhráč Stanislav Lobotka, ktorý prišiel do Španielska o pol roka skôr ako jeho slovenský spoluhráč a stabilné miesto v zostave si stále drží.

Mazáň paradoxne dostáva šancu v slovenskej reprezentácii. Minulý týždeň odohral celý zápas proti dánskemu torzu. Predtým nastúpil takisto v národnom drese – ešte na konci mája proti Holandsku takisto v Trnave.

„Medzitým som niečo odohral len v klube v príprave,“ potvrdzuje. „Proti Dánsku som sa na ihrisku cítil dobre, chalani ma podporili. Vyskytli sa síce nejaké situácie, ktoré som mohol vyriešiť inak, ale vážim si šancu, že som mohol nastúpiť a odohrať plný počet minút. S Dánmi to bol čudný zápas, ale mal som na sebe reprezentačný dres a vtedy je jedno proti komu hráme. Za seba hovorím, že pre mňa toto stretnutie znamenalo veľa,“ zdôraznil Róbert Mazáň.

debata chyba
Viac na túto tému: #celta vigo #Róbert Mazáň #slovenskí futbalisti