Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liga národov? Dobrá šanca prebojovať sa na ME, zhodujú sa Slováci

Anketa: Aký je váš názor na Ligu národov a koho považujete za favorita našej skupiny?

08.09.2018 11:00
ďuriš futbal Foto: ,
Michal Ďuriš v súboji s dánskym brankárom Christofferom Haaghom.
debata

Martin Dúbravka

„Novou súťažou dostávame ďalšiu dobrú príležitosť, ako sa kvalifikovať na majstrovstvá Európy. Čo prinesie Liga národov, to ukáže až čas. My sa musíme pokúsiť nazbierať na jeseň čo najviac bodov a presadiť sa opäť na medzinárodnej scéne. Nie je ľahké hovoriť o jednoznačnom favoritovi skupiny, ale verím, že to budeme my a v zápasoch to aj potvrdíme. Veľmi si želám, aby sme dobre odštartovali už na Ukrajine.“

Adam Nemec

Mám pocit, že je to trochu komplikovaná súťaž, vysvetliť ju nie je úplne jednoduché, sám mám v tom čiastočne chaos. Viem, že keď vyhráme skupinu, postúpime ďalej. Z môjho pohľadu musíme ísť teraz od zápasu k zápasu a potom sa uvidí. Naša skupina nemá favorita. Všetky tri tímy sú približne na rovnakej výkonnostnej úrovni. Myslím si, že rozhodne forma v deň stretnutia a asi bude každý potrebovať aj trochu šťastia.

Erik Pačinda v súboji s dánskymi obrancami. Foto: Reuters, Ronald Zak
Pačinda futbal Erik Pačinda v súboji s dánskymi obrancami.

Michal Ďuriš

Nepoznám detailne pravidlá novej súťaže, ale viem, že máme šancu na jednoduchšiu cestu na ME. V skupine narazíme na súperov, ktorí sú zaujímaví aj pre fanúšikov. Česi sú trošku podceňovaní, pretože prežívajú generačnú výmenu. Ale majú svoju kvalitu, rovnako ako Ukrajina. V skupine nebude veľa zápasov, každé zaváhanie môže bolieť. Podľa koeficientu sme favoritom my, ale všetko sa rozhodne až na ihrisku.

Stanislav Lobotka

Študoval som pravidlá novej súťaže ešte v čase, keď sa objavili o nej prvé informácie. Ak by nám nevyšla kvalifikácia, je tu šanca v Lige národov a platí to aj naopak. Ak by sme boli úspešní v Lige národov, bude sa nám hrať ľahšie v kvalifikácii. V našej skupine nie je podľa mňa favorit, všetky tri mužstvá sú vyrovnané. Každý s každým môže vyhrať, o to to bude zaujímavejšie. Budeme to mať ťažké aj s Ukrajinou, aj Českom.

Erik Pačinda

Liga národov bude pre všetkých nová a zaujímavá skúsenosť. Uvidíme, ako dopadne. Myslím si však, že skupina, do ktorej sme sa dostali, je pre nás prijateľná. Podľa mňa môžeme zdolať aj Čechov aj Ukrajincov, s ktorými sme sa v nedávnom období niekoľkokrát stretli. Možno to bude pre nás jednoduchšia cesta, ako postúpiť na európsky šampionát. Ale keby to nevyšlo, máme aj ďalšiu možnosť kvalifikovať sa.

debata chyba
Viac na túto tému: #anketa #slovenskí futbalisti #UEFA Liga národov