Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Mazáň neriešil zloženie súpera. Bol rád, že znovu hrá

Na ľavej strane štvorčlennej obrany slovenskej futbalovej reprezentácie odohral Róbert Mazáň v Trnave celých 90 minút vo štvrtkovom víťaznom medzištátnom prípravnom dueli proti Dánsku (3:0).

06.09.2018 09:49
Mazáň Slovensko - Dánsko Foto: ,
Kapitán Dánska Christian Offenberg (vpravo) v súboji so slovenským obrancom Róbertom Mazáňom.
debata

„Ja som v eľmi rád, že som mohol po dlhšom čase znova nastúpiť v reprezentačnom drese a odohrať celý zápas. Vážim si dôveru trénera, aj realizačného tímu. Hoci veľmi nehrávam v klube, cítil som sa celkom dobre na ihrisku po fyzickej i mentálnej stránke,“ vravel 24-ročný trenčiansky rodák (nar. 9. februára 1994) po stretnutí v novinárskej mixzóne Štadióna Antona Malatinského.

Konflikt medzi Dánskou futbalovou úniou (DBU) a hráčskou asociáciou prerástol do nebývalých rozmerov a znamenal neúčasť najlepších futbalistov tejto krajiny, ktorá bola účastníkom osemfinále na nedávnych majstrovstvách sveta v Rusku, v dueli proti Slovensku. V Trnave nastúpil za severanov improvizovaný výber, zložený z treťoligistov a štvrtoligistov, hráči s amatérskym štatútom.

„To, s akým tímom k nám Dáni pricestovali, som neriešil. Tréner Kozák nám pred stretnutím povedal, aby sme si zápas užili a ako profesionáli ho aj zobrali profesionálne. Snažil som sa nevnímať súpera, v akom zložení nastúpil, ale sústrediť sa na svoje veci a výkon na trávniku. Treba si vážiť každý reprezentačný zápas, či nastúpite proti takému alebo takému mužstvu. Je to ‚áčko‘, je to najcennejší dres. Ja som sa takto v hlave nastavil a snažil sa zápas si užiť. Samozrejme, keby prišli Dáni v normálnom zložení, bolo by to asi lepšie,“ vyjadril sa ľavonohý bek, na klubovej úrovni hráč Celty Vigo.

Slovenský obranca Ľubomír Šatka (vpravo) si... Foto: TASR, Martin Baumann
SR Futbal prípravný Slovensko Dánsko TTX Slovenský obranca Ľubomír Šatka (vpravo) si podáva ruku s dánskymi futbalistami po víťazstve 3:0.

Mazáň, ktorý v januári prestúpil zo Žiliny do Viga a podpísal zmluvu do 30. júna 2022, zatiaľ v troch tohtosezónnych kolách najvyššej španielskej súťaže neodohral ani minútu, na jar uplynulého ročníka si pripísal dva štarty. Slovenského zadáka teší, že sa dostal vo štvrtok večer na trnavský trávnik. V najcennejšom drese si pripísal šiestu „čiarku“, naposledy za A-tím SR odohral celých 90 minút pred niečo viac ako tromi mesiacmi – 31. mája v prípravnom dueli tiež v Trnave proti Holandsku (1:1).

„Nebudem vravieť za ostatných chalanov. Poviem len sám za seba a moju osobu. Mne stretnutie proti Dánsku dalo dosť, lebo som nastúpil po dlhej dobe. Vážim si, že som mohol odohrať takýto zápas,“ poznamenal Róbert Mazáň a doplnil: „Mohli sme zvíťaziť aj výraznejším rozdielom ako o tri góly. Chýbalo nám k tomu aj trošku šťastia. Mali sme tam aj nejaké šance. Keby bol lepší terén, tak využijeme niektoré z našich príležitostí. Na druhej strane si myslím, že výsledok 3:0 je celkom v pohode.“

Jeden z pilierov tímu SR „21“ na minuloročných júnových ME tejto vekovej kategórie v Poľsku vie, že v nedeľňajšom zápase proti domácej Ukrajine, ktorým začne slovenská reprezentácia svoje účinkovanie v novovytvorenej súťaži Lige národov 2018/2019, to bude podstatne zložitejšie ako proti „amatérom“ z Dánska.

„Jasné, to je úplne iný level. Zápas v Ľvove sa odohrá navyše bez divákov, treba sa tak v hlavách aj nastaviť. Podmienky však budú pre obidva tímy rovnaké. Verím, že to pre nás proti Ukrajine dobre dopadne,“ uviedol pre agentúru SITA Mazáň, ktorý okrem domovského Trenčína a spomenutej Žiliny hraj aj za FK Senici i poľský klub Podbeskidzie Bielsko-Biala.

debata chyba
Viac na túto tému: #Róbert Mazáň #Slovensko - Dánsko