Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mazáň neriešil zloženie súpera. Bol rád, že znovu hrá

Na ľavej strane štvorčlennej obrany slovenskej futbalovej reprezentácie odohral Róbert Mazáň v Trnave celých 90 minút vo štvrtkovom víťaznom medzištátnom prípravnom dueli proti Dánsku (3:0).

06.09.2018 09:49
Mazáň Slovensko - Dánsko Foto: ,
Kapitán Dánska Christian Offenberg (vpravo) v súboji so slovenským obrancom Róbertom Mazáňom.
debata

„Ja som v eľmi rád, že som mohol po dlhšom čase znova nastúpiť v reprezentačnom drese a odohrať celý zápas. Vážim si dôveru trénera, aj realizačného tímu. Hoci veľmi nehrávam v klube, cítil som sa celkom dobre na ihrisku po fyzickej i mentálnej stránke,“ vravel 24-ročný trenčiansky rodák (nar. 9. februára 1994) po stretnutí v novinárskej mixzóne Štadióna Antona Malatinského.

Konflikt medzi Dánskou futbalovou úniou (DBU) a hráčskou asociáciou prerástol do nebývalých rozmerov a znamenal neúčasť najlepších futbalistov tejto krajiny, ktorá bola účastníkom osemfinále na nedávnych majstrovstvách sveta v Rusku, v dueli proti Slovensku. V Trnave nastúpil za severanov improvizovaný výber, zložený z treťoligistov a štvrtoligistov, hráči s amatérskym štatútom.

„To, s akým tímom k nám Dáni pricestovali, som neriešil. Tréner Kozák nám pred stretnutím povedal, aby sme si zápas užili a ako profesionáli ho aj zobrali profesionálne. Snažil som sa nevnímať súpera, v akom zložení nastúpil, ale sústrediť sa na svoje veci a výkon na trávniku. Treba si vážiť každý reprezentačný zápas, či nastúpite proti takému alebo takému mužstvu. Je to ‚áčko‘, je to najcennejší dres. Ja som sa takto v hlave nastavil a snažil sa zápas si užiť. Samozrejme, keby prišli Dáni v normálnom zložení, bolo by to asi lepšie,“ vyjadril sa ľavonohý bek, na klubovej úrovni hráč Celty Vigo.

Slovenský obranca Ľubomír Šatka (vpravo) si... Foto: TASR, Martin Baumann
SR Futbal prípravný Slovensko Dánsko TTX Slovenský obranca Ľubomír Šatka (vpravo) si podáva ruku s dánskymi futbalistami po víťazstve 3:0.

Mazáň, ktorý v januári prestúpil zo Žiliny do Viga a podpísal zmluvu do 30. júna 2022, zatiaľ v troch tohtosezónnych kolách najvyššej španielskej súťaže neodohral ani minútu, na jar uplynulého ročníka si pripísal dva štarty. Slovenského zadáka teší, že sa dostal vo štvrtok večer na trnavský trávnik. V najcennejšom drese si pripísal šiestu „čiarku“, naposledy za A-tím SR odohral celých 90 minút pred niečo viac ako tromi mesiacmi – 31. mája v prípravnom dueli tiež v Trnave proti Holandsku (1:1).

„Nebudem vravieť za ostatných chalanov. Poviem len sám za seba a moju osobu. Mne stretnutie proti Dánsku dalo dosť, lebo som nastúpil po dlhej dobe. Vážim si, že som mohol odohrať takýto zápas,“ poznamenal Róbert Mazáň a doplnil: „Mohli sme zvíťaziť aj výraznejším rozdielom ako o tri góly. Chýbalo nám k tomu aj trošku šťastia. Mali sme tam aj nejaké šance. Keby bol lepší terén, tak využijeme niektoré z našich príležitostí. Na druhej strane si myslím, že výsledok 3:0 je celkom v pohode.“

Jeden z pilierov tímu SR „21“ na minuloročných júnových ME tejto vekovej kategórie v Poľsku vie, že v nedeľňajšom zápase proti domácej Ukrajine, ktorým začne slovenská reprezentácia svoje účinkovanie v novovytvorenej súťaži Lige národov 2018/2019, to bude podstatne zložitejšie ako proti „amatérom“ z Dánska.

„Jasné, to je úplne iný level. Zápas v Ľvove sa odohrá navyše bez divákov, treba sa tak v hlavách aj nastaviť. Podmienky však budú pre obidva tímy rovnaké. Verím, že to pre nás proti Ukrajine dobre dopadne,“ uviedol pre agentúru SITA Mazáň, ktorý okrem domovského Trenčína a spomenutej Žiliny hraj aj za FK Senici i poľský klub Podbeskidzie Bielsko-Biala.

debata chyba
Viac na túto tému: #Róbert Mazáň #Slovensko - Dánsko