Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemec: Je to výsmech do tváre nám aj celej UEFA

Adam Nemec v 11. min bol v Trnave strelcom vedúceho gólu slovenskej futbalovej reprezentácie v medzištátnom prípravnom stretnutí proti improvizovanému tímu Dánska.

06.09.2018 07:45
Nemec Slovensko - Dánsko Foto: ,
Adam Nemec (vpravo) s súboji s Dánom Rasmusom Johanssonom.
debata (6)

Slováci napokon bez problémov zdolali 3:0 severanov, za ktorých nehrala „štrajkujúca“ elitná garnitúra, ale mužstvo zložené z futbalistov tretej a štvrtej ligy i z hráčov futsalu.

„Bol to zvláštny zápas za zvláštnych okolností. Museli sme ho odohrať, a tak sme ho odohrali. Postavili nás pred hotovú vec, my sme sa s tým mali vyrovnať. Lepšie však ako tréning, zápas sa nedá tréningom nahradiť. Teší ma každý gól, ktorý strelím. Skóroval som, dali sme nejaké góly, vyhrali sme, zvládli sme to. Dôležité je, že sa nikto nezranil. Nebolo to jednoduché aj v tom, že terén bol v katastrofálnom stave,“ hodnotil 33-ročný útočník po stretnutí v mixzóne Štadióna Antona Malatinského „povinné“ víťazstvo A-tímu SR a pokračoval:

„Vedeli sme, čo nás čaká, že sem prídu hráči súpera, ktorí si možno raz za život zahrajú za dánsku reprezentáciu. Budú sa snažiť, bude to pre nich životný zápas. Napriek tomu, že sú to futbalisti z nižších súťaží, futbal hrať vedia. Zavreli sa vzadu a pokiaľ takýto val neprekonáte dvoma-tromi gólmi, tak budú celý zápas nejakým spôsobom odporovať.“

Adam Nemec poslal slovenský tím do vedenia svojou silnou zbraňou – hlavou, keď sa presadil vo vzdušnom súboji a zblízka prekonal brankára Dánov Christoffera Haagha, mimochodom aj hrajúceho asistenta trénera futsalového družstva Jaegersborg Boldklub. V najcennejšom drese sa 190 cm vysoký slovenský zakončovateľ gólovo presadil po trinásty raz – v 38. štarte za národný tím.

Na klubovej úrovni futbalista cyperského FC Pafos si je však dobre vedomý, že kvalitatívne to nebola pre slovenskú reprezentáciu príprava na blížiaci sa vstup do novovzniknutej európskej Ligy národov 2018/2019, ktorej účinkovanie začnú zverenci trénera Jána Kozáka nedeľňajším súbojom v Ľvove proti domácej Ukrajine.

"Osobne si myslím, že je to výsmech do tváre nám aj celej UEFA. Pretože takéto veci na medzinárodnej úrovni by sa nemali stávať. Keď sa takto skáče po hlave celej UEFA, tak je to smiešne. My sme boli pred duelom s Dánskom postavení pred hotovú vec, nemohli sme s tým nič urobiť. Pre mňa sú však takéto veci nemysliteľné. Opakujem, nemalo by sa to stávať, navyše pred kvalifikačným zápasom.

Tešili sme sa na Dánov, na ich prvé mužstvo, pretože by to bol súper, ktorý by nás vedel dobre preveriť. Namiesto toho sme absolvovali takýto zápas. Keby sme ho neodohrali, asi by niekto voči nám vyvodil nejaké dôsledky. Nebolo čo riešiť," vyjadril sa Nemec.

Slovenskí futbalisti po výhre 3:0 nad Dánskom. Foto: TASR, Martin Baumann
SR Futbal prípravný Slovensko Dánsko TTX Slovenskí futbalisti po výhre 3:0 nad Dánskom.

Rodák z Banskej Bystrice chce na Ukrajine začať úspešne cestu v súťaži, ktorá je novým projektom. „Pre nás veľmi náročný zápas, ale možno najdôležitejší. Pretože vstúpiť do Ligy národov tromi bodmi by bolo fantastické,“ skonštatoval Adam Nemec pre agentúru SITA a dodal:

„Ukrajina je však z iného cesta, naposledy sme tam prehrali. Máme s nimi dosť vyrovnanú vzájomnú bilanciu. Samozrejme, na ten zápas sa tešíme, lebo je to zasa súťažný duel. Budeme sa snažiť urobiť maximum, aby sme získali tri body. A že sa bude hrať bez prítomnosti divákov? Hral som tak zatiaľ len raz. Nie je to veľmi príjemné, ale UEFA asi vie, čo robí.“

6 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Adam Nemec