Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlý štart zlomíme s Arsenalom, verí Dúbravka

Do bránky slovenského tímu v stretnutí s Dánskom by sa mal v stredu postaviť Martin Dúbravka. Na jar sa skvele uchytil v anglickom Newcastli United a aj v novej sezóne si udržal pozíciu brankárskej jednotky.

04.09.2018 22:09
Dúbravka futbal Foto: ,
Martin Dúbravka v drese Newcastlu.
debata

Odchytal všetky doterajšie stretnutia, v jednom si udržal čisté konto, ale v troch vždy dva razy vyťahoval loptu zo svojej siete. Jeho tím nezačal tento ročník Premier League najlepšie. Po štyroch kolách nemá ešte na konte ani jednu výhru a v tabuľke mu patrí s jedným bodom 18. miesto.

„Máme v úvode sezóny náročný žreb. Slabší štart vyplýva najmä z toho, že sme sa stretli zatiaľ so silnými súpermi, ktorí sa netaja najvyššími ambíciami v lige a aj posilnili svoje kádre. Nemyslím si, že sme mohli reálne získať viac bodov,“ domnieva sa Dúbravka.

Jeho mužstvo naposledy podľahlo majstrovskému Manchestru City a predtým odchádzalo s prázdnymi rukami aj v zápasoch s Chelsea Londýn a Tottenhamom Hotspur. Tejto nepriaznivej situácii neprikladá zatiaľ mimoriadny význam.

Slováci trénovali na zápas s Dánskom Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Marek Hamšík počas tréningu pred stredajším...

„Stále je to len rozbeh, sezóna bude ešte dlhá. V niektorých momentoch zápasov, ktoré sme prehrali, sme ukázali aj svoju kvalitu. Možno sme mohli vyhrať pri troche šťastia nad Cardiffom, s ktorým sme napokon len remizovali. Dúfam, že v ďalších stretnutiach ešte ukážeme našu futbalovú i mentálnu silu. Po reprezentačnej prestávke nás čaká doma ďalší ťažký súper Arsenal a verím, že už tento zápas zvládneme a budeme potom stúpať v tabuľke vyššie,“ dodal 29-ročný žilinský rodák.

Dúbravka má pozitívny vzťah k dánskemu futbalu, pretože v krajine dnešného súpera Slovákov pôsobil tri roky, obliekal dres Esbjergu. Mimochodom, v súčasnom Kozákovom kádri sú ďalší dvaja futbalisti, ktorí majú blízko k futbalu v Dánsku. Donedávna v ňom pôsobila aj súčasná opora Celty Vigo Stanislav Lobotka a aktuálne je hráčom FC Kodaň Ján Greguš.

Slovenského brankára, ktorý mal doteraz na sebe národný dres v desiatich zápasoch, mrzí, že Dáni neprišli do Trnavy v najsilnejšom zložení.

„Samozrejme, vnímame tento fakt. Škoda, že neprídu najväčšie hviezdy, radi by sme hrali s najlepšími dánskymi futbalistami. Či však nastúpia s legionármi, alebo s hráčmi z domácej ligy, to necháme na nich. My sa staráme najmä o seba. Chceme byť koncentrovaní, predviesť dobrý výkon a byť aj úspešní,“ zdôraznil.

Podľa Dúbravku budú severania nepríjemným súperom. „Veľa dánskych futbalistov pôsobí v zahraničí v kvalitných mužstvách i ligách. Ale aj v dánskej lige je dostatok dobrých futbalistov. Každý jeden hráč, ktorý sa objaví v národnom drese, musí mať kvalitu, inak by takú možnosť nikdy nedostal. Dúfam, že si Dáni čo najskôr vyriešia svoj problém a budú nastupovať v kompletnom zložení. Žiaľ, dnes to nebude platiť, pretože času na vyriešenie sporu bolo veľmi málo.“

Dúbravka si spomína, že aj v čase svojho dánskeho pôsobenia zažil niečo podobné. „Bolo to však v Esbjergu, teda na klubovej úrovni, kde sme riešili podobný spor, ale nebola to dlhodobá záležitosť, veľmi rýchlo sa všetko urovnalo a dohodlo. V reprezentačných podmienkach si niečo také nepamätám,“ uzavrel Dúbravka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Newcastle United #Martin Dúbravka #slovenskí futbalisti