Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepší Dáni Trnavu bojkotujú. Slováci majú šancu na dobrý štart

Slovenskí futbaloví reprezentanti končili v júni sezónu zápasom s účastníkom majstrovstiev sveta Marokom. Na africký tím v Ženeve nestačili a utrpeli s ním zatiaľ jedinú prehru v tomto roku (1:2).

05.09.2018 10:00
SR Senec Futbal Repre Príprava Dánsko Tréning BAX Foto: ,
Slovenskí futbaloví reprezentanti počas tréningu pred stredajším prípravným zápasom proti Dánsku.
debata (11)

Aj jeseň, ktorú vyplnia najmä štyri zápasy novovznikajúcej Ligy národov, otvoria s účastníkom nedávneho svetového šampionátu. V Trnave sa dnes od 20.45 stretnú s Dánskom.

Pre Slovákov to bude generálka na Ligu národov, už najbližšiu nedeľu ich čaká Ukrajina v Ľvove. Otvára sa im šanca dobre sa naladiť pred nabitou a náročnou futbalovou jeseňou. Súper zo severu Európy síce zaujal v júni v Rusku a na MS v štyroch zápasoch nenašiel premožiteľa, ale momentálne najlepší dánski futbalisti vedú vojnu s predstaviteľmi svojho zväzu.

Nedohodli sa s nimi na komerčných podmienkach svojej účasti a pôsobenia v národnom tíme a zápas v Trnave sa rozhodli bojkotovať. Funkcionári museli narýchlo pozbierať tím z hráčov ochotných obliecť si reprezentačný dres, aby odvrátili ešte väčšiu blamáž. Súper zrušil včerajší tréning na trnavskom štadióne i tradičnú predzápasovú tlačovú besedu.

Slováci trénovali na zápas s Dánskom Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Marek Hamšík počas tréningu pred stredajším...

V Kodani do posledných chvíľ skladali mužstvo, v ktorom by mali byť najmä hráči z nižších súťaží a mali by ho viesť dočasní tréneri John Jensen a Hasse Kuhn. Na Slovensko výprava priletela až vo večerných hodinách.

Podľa webu dánskej hráčskej asociácie najväčšia hviezda mužstva, stredopoliar Tottenhamu Eriksen, ponúkla aj v mene spoluhráčov vedeniu dánskeho futbalového zväzu dohodu. Navrhla, aby hráči dočasne pokračovali za rovnakých podmienok, aké boli stanovené v predchádzajúcej zmluve.

Slovenskí futbalisti pripomínajú, že ich dánske problémy príliš nezaujímajú a na dnešný zápas sa chystali, akoby mal proti ním stáť najsilnejší výber severanov. Cítia reálnu šancu pripísať si v piatom tohtoročnom zápase tretie víťazstvo. Stretnutie však stráca novými okolnosťami pôvodný náboj. Potvrdil to aj tréner Ján Kozák na včerajšej tlačovej besede.

„Zatiaľ nevieme, kto príde. Keď budeme mať viac objektívnych informácií, budeme reagovať,“ vyhlásil slovenský kouč. Ak však súper nastúpi len s narýchlo pozbieranými hráčmi, je to z jeho pohľadu jasné. „Zo športovej stránky nám tento zápas nedá nič.“ Mužstvo pripravoval na stretnutie, v ktorom sa teraz predstavia úplne iní hráči, takže jeho zverenci narazia na úplne neznámeho súpera.

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie... Foto: TASR, Lukáš Grinaj
SR Senec Futbal Repre Príprava Dánsko TK BAX Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel a tréner Ján Kozák na tlačovej konferencii pred stredajším prípravným zápasom proti Dánsku.

Bude to tretí vzájomný zápas týchto tímov – doteraz majú oba po jednej výhre. Dánom patrí vo svetovom rebríčku FIFA deviate miesto (Slovensko je na 26.), ale vzhľadom na zloženie dánskeho výberu, neodráža táto informácia aktuálny pomer síl.

Nielen fakt, že Dáni neprídu na zápas v najsilnejšom zložení, výrazne ovplyvňuje návštevu na zápase. Už predtým sa lístky v predpredaji nemíňali a hrozí, že dnešný súboj bude sledovať najnižšia návšteva na medzištátnom stretnutí od otvorenia nového štadióna v Trnave.

Hamšík zaútočí na Karhana

Marek Hamšík má na konte 105 štartov v reprezentačnom drese. Ak nastúpi aj v dvoch najbližších, môže vyrovnať doterajší rekord Miroslava Karhana.

„Je to jeden z mojich cieľov,“ priznal hráč SSC Neapol. Karhan si zahral v národnom tíme v 107 stretnutiach. Len Hamšík a Karhan zo slovenských futbalistov prekonali magickú hranicu sto štartov v reprezentácii.

Slovensko – Dánsko
Prípravný futbalový zápas, dnes o 20.45, Štadión Antona Malatinského v Trnave. Priamy prenos RTVS.
Predpokladaná zostava Slovenska: Dúbravka – Gyömbér, Škrtel, Škriniar, Hubočan – Lobotka – Weiss, Duda, Hamšík, Rusnák – Nemec.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #Ján Kozák #slovenskí futbalisti #dánski futbalisti