Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Lobotka už prestup nerieši. Teší sa zo skvelého štartu vo Vigu

S jeho menom sa v lete spájali mená špičkových klubov, ale všetko napokon zostalo po starom. "Nič sa nezmenilo, definitívne zostávam aj ďalšiu sezónu v Celte Vigo," informoval Stanislav Lobotka po príchode na reprezentačný zraz.

03.09.2018 21:40
Stanislav Lobotka Foto: ,
Stanislav Lobotka na zraze reprezentácie v Senci.
debata

Reálny bol záujem Neapola a už takmer jednou nohou bol vraj v Paríži St. Germain. Prečo nijaký z prestupov nevyšiel?

Lobotka sa nechce k týmto témam zoširoka vracať, ale pripúšťa, že šanca na atraktívny prestup bola. „Keby som mal odísť, tak som teraz niekde inde a nie vo Vigu. Niečo tam bolo, ale už to nechcem rozoberať, keďže som napokon zostal v Celte. Prečo sa prestup neuskutočnil, nie je otázka na mňa, ale možno na športového riaditeľa nášho klubu, alebo na prípadných záujemcov. Možno nedošlo k dohode kvôli peniazom, jednoducho na to neviem odpovedať,“ uzavrel tento problém Lobotka.

Dobre naladený trenčiansky rodák sa usmieva, aj preto, že jeho španielske mužstvo výborne odštartovalo súťaž. Po troch kolách sa drží na treťom mieste tabuľky za zatiaľ suverénnymi favoritmi Realom a Barcelonou. V uplynulom kole dosiahlo pozoruhodné víťazstvo – zdolalo Atlético Madrid 2:0.

„Bol to vyrovnaný zápas, vyhrali sme zaslúžene, hoci nemôžem povedať, že sme v zápase dominovali. Počkali sme si však na súperove chyby a využili ich. Atlético si veľa šancí neutvorilo,“ komentoval slovenský stredopoliar, ktorého vedie nový tréner, Argentínčan Antonio Mohamed.

„Zatiaľ vládne v klube spokojnosť, atmosféra je výborná, ale je to len začiatok, odohrali sme tri zápasy, takže na hlbšie závery je priskoro. Liga majstrov bude asi nesplnený sen, ale radi by sme si vybojovali miesto v Európskej lige. Trošku sa zmenila naša hra, nový kouč sa zameral na defenzívu a chce, aby sme hrali kolmejšie dopredu. Zvykáme si, asi je to dobrá zmena, keďže sa nám darí,“ pokračoval Lobotka.

Pred príchodom do Španielska pôsobil v krajine zajtrajšieho súpera Slovákov. O tom, že Dáni neprídu do Trnavy kompletní a ani o dôvodoch ich problémov veľa nevedel. „Len teraz som sa to dozvedel, nepoznám detaily, neviem, čo sa v Dánsku deje. Príliš sa nezaoberám tým, v akom zložení príde súper, koncentrujem sa na to, aby som sa dobre pripravil na zápas, nech už bude hrať súper v akejkoľvek zostave.“

V podobnom duchu sa vyjadrovali aj ďalší slovenskí futbalisti a naplno sa chystajú na stredajší zápas. „Aj keby nenastúpil súper v najsilnejšom zložení, akiste si udrží svoj štýl hry. My sa musíme pozerať na seba a dobre sa na stretnutie pripraviť,“ vyhlásil stredopoliar Ondrej Duda.

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Lobotka #celta vigo #slovenskí futbalisti