Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dáni absolvujú zápas so SR. Potvrdili, že sa nemáme ničoho obávať

Prípravný futbalový zápas medzi Slovenskom a Dánskom sa uskutoční. Informoval o tom oficiálny web Dánskej futbalovej federácie (DBU).

03.09.2018 14:26
Dánsko gól Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Medzištátna konfrontácia bola ohrozená pre problémy s komerčnými právami a zmluvami medzi DBU a reprezentantmi. Podľa stanoviska tamojšej federácie Dáni nastúpia aj v nedeľu na úvodný duel Ligy národov proti Walesu.

„Nachádzame sa v zložitej situácii. Nie je príjemná pre nás, hráčov ani fanúšikov a celý dánsky futbal. Dúfame, že hráči akceptujú odmeny aj lepšie podmienky, ktoré im ponúkneme a na nadchádzajúce zápasy bude k dispozícii najlepší možný káder,“ uvádza sa v stanovisku DBU.

Dánska federácia sa nevie dohodnúť s tamojšou hráčskou asociáciou na zmluve o odmenách a komerčných správach. Problémy trvajú už od začiatku roka, dosiaľ prebehlo dvadsaťšesť stretnutí, šestnásť za ostatný mesiac.

Predchádzajúci kontrakt vypršal 31. júla. Ak by Dáni nenastúpili na dohodnuté stretnutia, od Európskej futbalovej únie (UEFA) by im hrozil dištanc, respektíve vylúčenie z medzinárodných súťaží. Rovnaký problém sa týkal vlani aj ženského národného tímu. V tomto prípade strany dospeli k dohode už v novembri.

Riaditeľka PR a tlačová hovorkyňa Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Monika Jurigová.na margo stredajšieho duelu v Trnave proti Dánom v pondelok podvečer v Senci pre agentúru SITA skonštatovala:

„Prišlo oficiálne stanovisko zo strany Dánska. Uvádza sa v ňom, že sa nemáme ničoho obávať. Hrať sa bude. To je pre nás podstatné. V akej zostave súper pricestuje, to sme sa neinformovali. Hráči sa zodpovedne pripravujú na stredajší zápas na súpera s tým, že by mal prísť v najsilnejšom zložení. Dáni ešte v oficiálnom stanovisku uviedli, že v prípade zmien v ich nominácii to oznámia Slovenskému futbalovému zväzu.“

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #dánski futbalisti