Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pačinda do zimy zostane v Dunajskej Strede. Potom sa uvidí, vraví

Hráč slovenského fortunaligového tímu FC DAC Dunajská Streda Erik Pačinda je jeden z troch futbalistov z domácej ligovej súťaže v kádri slovenskej rerezentácie.

03.09.2018 10:32
Dunajská Pačinda Foto: ,
Z výhry v Zlatých Moravciach mal radosť aj Erik Pačinda.
debata

Kouč národného tímu Jána Kozáka ho nominoval pred medzištátnym prípravným stretnutím proti Dánsku (5. septembra v Trnave) a zápasom 1. skupiny B-divízie novovzniknutej Ligy národov 2018/2019 na Ukrajine (9. septembra vo Ľvove). Okrem 29-ročného rodáka z Košíc je v nominácii národného tímu SR aj jeho spoluhráč zo Žitného ostrova Ľubomír Šatka a brankár Slovana Bratislava Michal Šulla.

„V zápase s Dánskom si tréner môže vyskúšať nejaké veci, aj keď veľa času nemáme, keďže potom hneď hráme zápas Ligy národov na Ukrajine. Myslím si však, že mužstvo je pripravené a verím, že zdoláme oboch súperov,“ rozhovoril sa Pačinda pri mikrofóne agentúry SITA počas nedeľňajšieho zrazu reprezentačného tímu pri Slnečných jazerách v Senci.

Slováci proti Dánom dosiaľ nastúpili dvakrát – zhodne v príprave – a na konte majú víťazstvo aj prehru, skóre je mierne priaznivé (4:3). „Dánsky dynamit“ na nedávnych MS 2018 v Rusku postúpil zo základnej C-skupiny, kde účinkoval aj v spoločnosti neskorších majstrov sveta Francúzov.

Dáni v osemfinále prehrali s Chorvátmi až po jedenástkovom rozstrele. „Je to dobré mužstvo, ktoré hrá tímovo. Nemá nejaké veľké hviezdy, ale o to je možno silnejšie, že hrá spolu. Aj my však máme svoju kvalitu a môžeme sa s nimi porovnávať,“ myslí si ofenzívny hráč s obávanou ľavačkou.

Podľa odchovanca košického futbalu je Liga národov ďalšia možnosť, ako postúpiť na európsky šampionát v roku 2020. Novovzniknutú súťaž, v ktorej sa Slovensko v úvodnej edícii predstaví v 1. skupine B-divízie spoločne s Českom a Ukrajinou, z pohľadu prieniku na ME a počtu tzv. ostrých zápasov vníma dokonca ako schodnejšiu cestu v porovnaní so zaužívaným kvalifikačným modelom.

„Liga národov je pre nás nová skúsenosť. Uvidíme, ako dopadne, ale skupina je prijateľná. Môžeme zdolať Čechov aj Ukrajincov, s ktorými sme v nedávnom období párkrát hrali. Možno to bude jednoduchšia cesta, ako postúpiť na ME, ale aj keby to nevyšlo, môže sa nám to podariť cez kvalifikáciu,“ podotkol Pačinda.

V súvislosti s jeho spomenutým klubovým spoluhráčom Šatkom sa pred niekoľkými týždňami spomínal možný prestup do maďarského klubu MOL Vidi FC (niekdajší Videoton Székesfehérvár, pozn.). Pačinda však počas leta na žiadny transfer nemyslel.

„Zatiaľ zostávam, mám ešte dva roky platnú zmluvu. Uvidíme, čo bude potom v zime. Pokiaľ sa udržím v reprezentácii a budem podávať dobré výkony tu a taktiež v klube, možno nejaká ponuka príde a rozhodnem sa, že vyskúšam ešte niečo nové. V lete boli len nejaké šumy, ale nič konkrétne neprišlo. Bolo tam nejaké Poľsko a aj niečo z Ázie, ale ako vravím, nič konkrétne. Zatiaľ som v Dunajskej Strede a uvidíme, čo bude v zime,“ skonštatoval Erik Pačinda pre agentúru SITA.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #DAC Dunajská Streda #Erik Pačinda