Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na zraze len torzo hráčov. Pekaríka vyradilo zranenie, otázny je Hubočan

V oklieštenom zložení sa stretli futbalisti Slovenska na nedeľňajšom zraze v Senci pred blížiacimi sa zápasmi s Dánskom a Ukrajinou. Keďže si mnohí z nich ešte plnili klubové povinnosti, tréner reprezentácie Ján Kozák mal z 24 nominovaných k dispozícii len jedenásť.

02.09.2018 15:58
Ján Kozák Foto: ,
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák.
debata

V menoslove na stredajší prípravný zápas s Dánskom v Trnave, resp. nedeľný úvodný duel Ligy národov s Ukrajinou v Ľvove prišlo na poslednú chvíľu aj k vynútenej absencii. Zdravotný stav nedovolil prísť plniť si reprezentačné povinnosti obrancovi Petrovi Pekaríkovi z Herthy Berlín.

„Hráči vedia, prečo sem prišli. Hlásili sa jedenásti, dvaja – Škriniar a Nemec – by mali stihnúť aj dnešný popoludňajší tréning. Dúbravka, Mazáň a Lobotka by sa mali hlásiť večer. Sabo hrá zápas ešte v pondelok. Ak v utorok stihneme tréning v kompletnom zložení, bude to v poriadku,“ povedal Kozák na tlačovej konferencii v Senci. Kouč SR sa ešte neskôr rozhodne aj podľa stavu hráčov, či prípadne za Pekaríka povolá náhradníka.

Slováci v tomto roku odohrali už štyri medzištátne zápasy, resp. ďalších šesť majú pred sebou. V marci vyhrali v Thajsku turnaj King's Cup po výhrach nad SAE 2:1, resp. domácim finálovým súperom 3:2. Koncom mája v Trnave remizovali s Holandskom 1:1 a začiatkom júna prehrali v Ženeve s účastníkom MS 2018 Marokom 1:2.

Po Dánsku a Ukrajine ich 13. októbra v Trnave opäť v LN preveria Česi, resp. o tri dni v Štokholme sa stretnú v príprave s domácim Švédskom. Rok ukončia novembrovým dvojzápasom v LN s Ukrajinou (16. novembra v Trnave) a v Česku (19. novembra v Prahe).

Slovákov najprv preveria Dáni, osemfinalista MS v Rusku. „V Škandinávii ide nielen futbal, ale aj šport hore. Na MS vypadli s Chorvátmi po jedenástkach, ak sa nemýlim. Aj Dáni, aj Švédi na MS príjemne prekvapili. Dáni idú hore. Sú to obaja kvalitní súperi,“ uviedol Kozák. „Už nie je veľa času na skúšanie. Zápas s Dánskom už bude ostrá skúška na Ukrajinu,“ dodal.

Novovzniknutý projekt LN vníma Kozák pozitívne: „Je to súťaž skôr pre mužstvá z 3. a 4. koša. Jedno má šancu dostať sa na ME, ak vám nevyjde kvalifikácia. Ja to tak cítim. Ale sú to derby zápasy a nejde o žiadnu prípravu, čo vnímam pozitívne.“

Aktualizovaná nominácia SR

Brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Michal Šulla (ŠK Slovan Bratislava)
Obrancovia: Erik Sabo (Beitar Jeruzalem), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul), Norbert Gyömbér (AC Perugia), Milan Škriniar (Inter Miláno), Ľubomír Šatka (DAC Dunajská Streda), Martin Valjent (RCD Mallorca), Tomáš Hubočan (Olympique Maresille), Róbert Mazáň (Celta Vigo)
Stredopoliari: Stanislav Lobotka (Celta Vigo), Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň), Juraj Kucka (Trabzonspor), Ján Greguš (FC Kodaň), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Hertha Berlín), Erik Pačinda (DAC Dunajská Streda)
Útočníci: Róbert Mak (Zenit Petrohrad), Albert Rusnák (Salt Lake City), Michal Ďuriš (Anorthosis Famagusta), Adam Nemec (FC Pafos)

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #Peter Pekarík #slovenskí futbalisti