Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák sa teší na návrat Weissa. Rieši otázniky v obrane

Teší sa na nový projekt i bratské derby. Vrásky na čele mu robí slabšia vyťaženosť viacerých hráčov či zranenia.

27.08.2018 14:24 , aktualizované: 15:33
Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss.
debata

„Ak mám byť úprimný, nominácia sa nerodila ľahko. Vybrali sme tých najlepšie pripravených,“ priznal tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák. V pondelok v Bratislave nominoval na prípravný duel proti Dánsku (5. septembra o 20.45 v Trnave) a prvý zápas novovzniknutej Ligy národov proti Ukrajine (9. septembra o 15.00 v Ľvove) 24 hráčov.

„Liga národov je zaujímavá najmä pre mužstvá z 3. a 4. výkonnostnej skupiny, lebo za istých okolností je to šanca dostať sa na majstrovstvá Európy. Pre krajiny z prvej a druhej skupiny je to príležitosť napraviť nevydarenú kvalifikáciu. Zápasy však budú mať prestíž, čakajú nás bratské derby s Čechmi i s dobre známou Ukrajinou. Všetci budeme stopercentne pripravení a motivovaní,“ povedal Kozák.

Skúsený kormidelník priznal, že v generálke na Ukrajinu bude chcieť trochu experimentovať so zostavou. V nej sa s veľkou pravdepodobnosťou udeje niekoľko zmien. Najviac sa premietnu v defenzíve.

„Pekarík je v nominácii, ale dlhodobo má problém s kolenom. Trénoval individuálne a dostal od klubových lekárov dva dni voľna. Dohodli sme sa, že si na konci týždňa zavoláme s Herthou i Pekaríkom a urobíme záver. Hubočan ani Mazáň nehrávajú a preto som si vybral Šatku a Valjenta. Obaja si reprezentáciu vážia, Šatka futbalovo dozrel a potvrdil, že si vie poradiť aj v náročných situáciách,“ ozrejmil Kozák.

Naopak radosť mu urobili ofenzívni hráči. Hamšík rozhodnutím zostať v Neapole. Weiss úspešným návratom po zranení. Rusnák i Mak solídnou gólovou fazónou.

„Som rád, že Marek zostal. Ľudia si ho vážia, je v Neapole ako doma. Žiť a hrať v Číne je náročné, dobrý hráč tam nevynikne. Teším sa, že do tímu sa vracia Vladko. Chcel som ho nominovať už na predchádzajúci zraz, ale nakoniec som ho vynechal a bolo to dobré rozhodnutie. Po návrate odohral plnú minutáž a dal dva góly. Bodaj by to aj Makovi vydržalo. Zenit prehral 0:4 v Minsku, Robo dostal šancu, chopil sa jej a tréner mu verí. Bodaj by mali také športové šťastie aj ostatní jeho spoluhráči,“ komentoval slovenský kouč.

Kozákovi neunikol ani vydarený debut útočníka Samuela Mráza v talianskom Empoli. Bývalý hráč Senice či Žiliny ho okorenil gólom v nadstavenom čase druhého polčasu duelu proti Janovu (1:2).

„Prestup do silnej talianskej ligy je pre neho i celú reprezentáciu dobrým signálom. Do budúcna potrebujeme perspektívu na jeho poste. Zatiaľ je medzi náhradníkmi, lebo je lepšie, keď odohrá celý zápas v dvadsaťjednotke ako pár minút v áčku. Sledujeme ho a dostane šancu v pravý čas. Tak ako pred ním Lobotka či Škriniar,“ avizoval Kozák.

Nominácia SR proti Dánsku a Ukrajine:

  • Brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Michal Šulla (ŠK Slovan Bratislava)
  • Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Erik Sabo (Beitar Jeruzalem), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul), Norbert Gyömbér (AC Perugia), Milan Škriniar (Inter Miláno), Ľubomír Šatka (DAC Dunajská Streda), Martin Valjent (RCD Mallorca), Tomáš Hubočan (Olympique Maresille), Róbert Mazáň (Celta Vigo)
  • Stredopoliari: Stanislav Lobotka (Celta Vigo), Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň), Juraj Kucka (Trabzonspor), Ján Greguš (FC Kodaň), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Hertha Berlín), Erik Pačinda (DAC Dunajská Streda)
  • Útočníci: Róbert Mak (Zenit Petrohrad), Albert Rusnák (Salt Lake City), Michal Ďuriš (Anorthosis Famagusta), Adam Nemec (FC Pafos)
  • Náhradníci: Marek Rodák (FC Rotherham United), Martin Polaček (Levski Sofia), Lukáš Pauschek (Mladá Boleslav), Denis Vavro (FC Kodaň), Lukáš Štetina (Sparta Praha), Tomáš Huk (DAC Dunajská Streda), Boris Sekulič (CSKA Sofia), Filip Kiss (Ettifaq FC), Róbert Pich (Slask Wroclaw), Matúš Bero (Vitesse), Adam Zreľák (FC Norimberg), Samuel Mráz (FC Empoli)

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #ukrajinskí futbalisti #dánski futbalisti