Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci viedli, ale len päť minút. Kozák: Maroko vyhralo zaslúžene

Slovenskí futbaloví reprezentanti síce v príprave s Marokom viedli, ale iba päť minút. Ich súper, ktorý sa chystá na svetový šampionát v Rusku, rýchlo otočil zápas a napokon sa tešil z víťazstva 2:1 (0:0).

04.06.2018 21:57 , aktualizované: 23:24
Younes Belhanda Foto: ,
Younes Belhanda strieľa Slovákom druhý marocký gól.
debata (8)

Na neutrálnej pôde na ženevskom štadióne mali Maročania od začiatku prevahu, ale veľké šance si nevypracovali. Naopak po hodine hry mohli viesť Slováci, ale z protiútoku Hamšík v dobre pozícii v šestnástke prestrelil.

Futbalisti uzavreli jarnú sezónu prehrou Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Slovenská jedenástka pred zápasom s Marokom.

Kozákovi zverenci sa však dočkali vedenia. V 59. min Greguš umiestnenou strelou nedal marockému brankárovi šancu. Slováci sa dlho z náskoku netešili. Maroko zužitkovalo svoj tlak a dvoma gólmi v rozpätí desiatich minút otočilo zápas.

Najskôr úplne voľný El Kaabi na päťke bez výskoku hlavou vyrovnal a potom Belhanda nepríjemnou skákavou strelou zo šestnástky prestrelil Šullu. V závere už nedali Maročania slovenským futbalistom možnosť na obrat.

Obaja tréneri po prestávke vystriedali viac ako polovicu mužstva. Tréner Ján Kozák dal v porovnaní s minulotýždňovým zápasom s Holandskom šancu šiestim novým hráčom v základnej zostave.

V jeho výbere dostali v dvojzápase s Holandskom a Marokom možnosť všetci nominovaní hráči okrem tretieho brankára Rodáka, ktorý v pondelok do hry nezasiahol.

Slovenský tím uzavrel jarnú sezónu, vo štvrtom zápase v tomto roku utrpel prvú prehru.

Prípravný zápas – Ženeva:

Maroko – Slovensko 2:1 (0:0)

  • Góly: 64. El Kaabi, 74. Belhanda – 59. Greguš. Rozhodovali: Tschudi – Zeder, Wicht (Švajč.), ŽK: Boussoufa, Fajr – Škriniar, 7000 divákov.
  • Maroko: Bounou – Hakimi, Benatia, Saiss (46. Da Costa), Mendyl (46. Harit) – El Ahmadi (83. Ait Bennasser), Boussoufa (75. Fajr) – Amrabat, Belhanda, Ziyech (75. Carcela-Gonzalez) – Boutaib (60. El Kaabi)
  • SR: Šulla – Sekulič, Šatka, Škriniar, Hubočan (79. Valjent) – Kucka (46. Greguš), Hrošovský (58. Lobotka) – Duda, Hamšík (46. Pačinda), Mak (46. Rusnák) – Ďuriš (46. Nemec)

Ján Kozák, tréner SR: „V prvom polčase súper nasadil vysoký pressing, nevedeli sme sa z neho dostať. Tlak na loptu bol naozaj veľký. Málo nebezpeční sme boli na bránu súpera, mali sme len šancu Mareka Hamšíka. Je zaujímavé, že súper nás dostal pod tlak, ale šance nemal. V druhom polčase sme chceli hrať vyššie, v úvode sme súpera zaskočili, dali sme gól, ktorý nám mal pomôcť. Opak bol však pravdou, súper ešte viac pritlačil, dal dva góly a zaslúžene vyhral. Bolo vidieť, že Maroko je v hlavách skoncentrované na MS.“

Ján Greguš, stredopoliar SR a autor gólu: „Zakričal som Albertovi (Rusnákovi), nech mi loptu pustí. Chvalabohu ma nechal vystreliť a padlo to tam, sadlo mi to presne na nohu. Mohli sme dať aj ďalšie dva góly, škoda šancí Hamšíka a Pačindu. Maročania však ukázali veľkú silu, hrali vo vírivom pohybe, boli dobrí a aktívni na lopte počas celého zápasu. Inkasovaný gól ich vyhecoval, druhý upokojil a po ňom to už dohrali. Po konečnom hvizde nás zaskočilo, že na ihrisko húfne vybehli fanúšikovia Maroka. Pozeral som iba, čo sa deje. Usporiadatelia nás hnali do šatne, aby sa nič nestalo, ale všetko bolo nakoniec v pohode.“

Hamza Mendyl posiela na trávnik Patrika... Foto: TASR, Martin Baumann
Hamza Mendyl, Patrik Hrošovský Hamza Mendyl posiela na trávnik Patrika Hrošovského.

Milan Škriniar, obranca SR: „Náročný zápas so súperom silným na lopte. Naša prehra je zaslúžená, nepremenili sme pološance, ktoré sme si vytvorili. Maročania mali loptu viac na kopačkách, my sme sa ako keby báli hrať. Tréner chcel vidieť v akcii aj ostatných chalanov, myslím, že to je správne, na to slúžia prípravné zápasy.“

Ľubomír Šatka, obranca SR: „Už pred zápasom sme vedeli, že to bude náročné. Pre Maroko to bola generálka na majstrovstvá sveta. Museli sme hlboko brániť, škoda, že sme neudržali vedenie a dostali trochu zbytočné góly. Pre mňa je obrovský zážitok byť na trávniku s hráčmi s takouto kvalitou. Som ešte mladý chalan, dúfam, že sa aj v budúcnosti budem objavovať v reprezentácii. Záleží na mojich výkonoch.“

8 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #marockí futbalisti