Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maroko rok neprehralo. Pred MS sa otestuje so Slovákmi

Piatykrát proti africkému súperovi a druhý raz proti Maroku. O jedenásť dní štartuje finálový turnaj majstrovstiev sveta vo futbale v Rusku a slovenských futbalových reprezentantov preverí v závere jarnej sezóny jeden z jeho účastníkov.

03.06.2018 19:04
Medhi Benatia Foto: ,
Marocký kapitán a najväčšia hviezda Medhi Benatia v zápase proti Ukrajine.
debata

„Čaká nás opäť náročný zápas, ale také sme chceli hrať, len takéto prípravné stretnutia posúvajú aj hráčov, ale aj nám trénerom odkrývajú veľa veci. Rád hrám podobné zápasy,“ zdôrazňuje tréner slovenských futbalistov Ján Kozák.

Maročania ťahajú aktuálne úspešnú sériu. Už šestnásť stretnutí po sebe neprehrali. Naposledy našli premožiteľov pred rokom. Vtedy podľahli Kamerunu 0:1 a v ďalších zápasoch potom vybojovali dvanásť víťazstiev a štyri remízy.

Vo Švajčiarsku sa pripravujú na šampionát, na ktorý sa prebojovali po dvadsiatich rokoch. V čase, keď Slováci nastúpili proti Holandsku, oni sa rozišli s Ukrajinou po bezgólovej remíze. Hralo sa v Ženeve – rovnako ako pondelňajšie stretnutie, ktoré sa začne o 20.00.

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján... Foto: TASR, Martin Baumann
Ján Kozák, Ženeva Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák počas tlačovej konferencie v Ženeve k pondelkovému priateľskému zápasu Slovensko - Maroko.

Porovnanie bude pre slovenských futbalistov zaujímavé, pretože s Ukrajinou sa stretli v minulej kvalifikácii na ME 2016 a s týmto súperom začínajú o tri mesiace aj novú súťaž – Ligu národov.

Slováci majú v nohách náročný súboj s Holandskom (1:1), ktorý odohrali minulý štvrtok v Trnave. „Medzi zápasmi nie je veľa času, uvidím, ako sa hráči zregenerujú. Rád by som však dal šancu všetkým. Verím, že opäť dáme dokopy silné mužstvo, pretože Maroko má kvalitu,“ naznačil slovenský kouč.

Vo štvrtkovom súboji s Ukrajinou boli Maročania lepším, aktívnejším mužstvom. Ich francúzsky tréner Hervé Renard verí, že proti Slovensku pôjde výkon jeho tímu hore. Proti Ukrajine iba začali s prípravou, bol to ich prvý zápas.

Po súboji so Slovenskom ich čaká ešte príprava s Estónskom v Tallinne a po nej už nastúpia proti Iránu v Petrohrade na MS. Afričania budú mať v Rusku náročnú úlohu, pretože sa ocitli v základnej B-skupine, okrem Iránu ich čakajú aj dve favorizované mužstvá Portugalsko a Španielsko.

V marockom kádri majú prevahu legionári, len traja hráči sú členmi marockých klubov. Viacerí nastupujú v popredných európskych tímoch. Najväčšia hviezda tímu je stopér Medhi Benatia z Juventusu Turín, kapitán reprezentačného výberu.

Maročania sa už niekoľko mesiacov držia vo svetovom rebríčku FIFA na 42. mieste, Slováci sú v aktuálnom poradí na tom o niečo lepšie – patrí im 29. priečka.

Slovensko – Maroko

Prípravný futbalový zápas, pondelok, výkop o 20.00, Ženeva. Priamy prenos JOJ Plus.
Predpokladaná zostava Slovenska: Šulla – Pekarík, Sekulič, Škriniar, Mazáň – Hrošovský, Lobotka – Pačinda, Hamšík, Rusnák – Ďuriš.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #marockí futbalisti