Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniar: Môžeme byť spokojní. Hrať s Hubom v strede obrany nebol problém

Slovenskí futbaloví reprezentanti Stanislav Lobotka a Milan Škriniar odohrali vo štvrtok večer v Trnave celé stretnutie proti tímu Holandska a prispeli k nerozhodnému výsledku 1:1.

01.06.2018 10:45
SR Holandsko Futbal Príprava TTX Foto: ,
Milan Škriniar, Memphis Depay a Róbert Mazáň v akcii.
debata (1)

„Odohrali sme náročný zápas. Prvý polčas bol z našej strany lepší. Chceli sme aj v druhom, ale keď už nie sú sily, tak sa ťažko hrá. Holanďania boli výborní, majú vynikajúcich futbalistov, ktorí pôsobia v top kluboch, hrali na rýchle protiútoky. Musíme uznať aj ich kvalitu. Prvú polhodinu nám dovolili viac hrať, možno nás trochu podcenili, vedeli sme to využiť. Keď sme dali gól, začali viac napádať a odvtedy to bolo ťažšie. Zaslúžená remíza,“ hodnotil prvý menovaný, stredopoliar španielskeho klubu Celta Vigo.

Stopér Interu Miláno Škriniar na margo duelu v „slovenskom Ríme“ skonštatoval: „Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre. Boli sme aktívni, dali sme pekný gól. V prvom polčase sme sa predviedli dobre aj v hre s loptou. To bolo super. Po zmene strán Holanďania ukázali svoju kvalitu, prebrali iniciatívu a už to bolo o niečo ťažšie. Myslím si, že môžeme byť spokojní s bodom. Teší ma samozrejme, že nás prišli v peknom počte podporiť aj diváci. Mne osobne sa hralo dobre. Nastúpil som na tom poste, kde aj v talianskom klube.“

50. zápas Jána Kozáka na lavičke SR Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Slovenska v Trnave.

Obaja 23-roční futbalisti sa zhodli, že po zmene strán už mužstvo pôsobilo unavenejším dojmom. „Máme výbornú kvalitu vpredu i vzadu, už sme to dokázali proti viacerým tímom. Možno chýbalo teraz aj kúsok šťastia. Holanďania boli nepríjemní v tom, že dlho držali loptu, hrali kolmo dopredu, každú našu stratu lopty vedeli rýchlo potrestať. Tie sily, keď musíte šprintovať raz dopredu, raz dozadu, ubúdajú rýchlejšie. Nie je ľahké hrať proti takémuto tímu,“ priznal Lobotka.

„V druhom polčase nám dochádzali sily. Uhrali sme to však napokon na remízu. Myslím si, že môžeme byť spokojní,“ poznamenal Škriniar. Rodák zo Žiaru nad Hronom nastúpil v srdci defenzívy s Tomášom Hubočanom, ktorého v 73. min vystriedal na stopérskom poste Ľubomír Šatka.

„S ‚Hubom‘ sme už spolu hrali v strede obrany, myslím si, že to bolo v zápase proti Rakúsku (v polovici novembra 2016 v prípravnom dueli vo Viedni – 0:0, pozn.). Nebol v tom najmenší problém,“ povedal Škriniar.

Pred nástupom na dovolenky hráči slovenskej futbalovej reprezentácie ukončia sezónu 2017/2018 v pondelok 4. júna prípravným stretnutím proti Maroku, zápas sa uskutoční od 20.00 h na neutrálnej pôde vo švajčiarskej Ženeve.

„Maroko si ešte iba rozoberieme s trénermi a realizačným tímom. Ešte neviem, akým systémom hrajú. Nejaký časový priestor tu ešte je, aby sme sa dobre pripravili. Skutočnosť, že sa Maročania predstavia na blížiacom sa svetovom šampionáte v Rusku, však hovorí o ich kvalite. Nebude to s nimi ľahké. Musíme najmä dobre zregenerovať, pretože štvrtkový zápas s Holandskom bol veľmi náročný,“ uzavrel Milan Škriniar.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Lobotka #Milan Škriniar #slovenskí futbalisti #holandskí futbalisti