Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Holandsko sa predalo už 14 000 vstupeniek, Kozák prezradil zostavu

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák zostal verný tradícii a keďže ide o prípravný zápas, na stredajšej popoludňajšej tlačovej konferencii bez váhania prezradil základnú zostavu proti Holandsku.

30.05.2018 19:00
Slovensko futbal reprezentácia Foto: ,
Futbalisti Slovenska.
debata

Duel jeho zverencov s „Oranjes“ sa uskutoční vo štvrtok 31. mája o 20.45 h na Štadióne Antona Malatinského. „Nastúpime v tomto zložení: Dúbravka – Pekarík, Škriniar, Hubočan, Mazáň – Kucka, Lobotka, Hamšík – Mak, A. Nemec, A. Rusnák,“ uviedol kormidelník A-tímu SR.

Na prvé domáce vystúpenie slovenskej reprezentácie v tomto kalendárnom je zdravotný stav nominovaných hráčov dobrý, iba stredopoliara Jána Greguša trápi zapálené hrdlo a vynechával tréningy.

Skúsený 64-ročný kouč národného tímu si pochvaľoval prístup všetkých členov kádra, hoci je už prakticky po sezóne a vo všeobecnosti nie je júnový asociačný termín obľúbený. „Cítiť z chlapcov, že ich meno súpera motivuje, nič nevypúšťajú. Osobne mám rád takéto zápasy s ťažkými protivníkmi. Odkryjú všetko, čo treba urobiť, aby sme napredovali,“ povedal Kozák.

Napriek tomu, že sa Holandsko nepredstavilo na ostatných majstrovstvách Európy 2016 vo Francúzsku a bude chýbať aj na blížiacom sa svetovom šampionáte v Rusku, naďalej je podľa Jána Kozáka futbalovou krajinou s veľkou minulosťou a ambíciami pre budúcnosť.

"Stále je tam veľký počet veľmi dobrých futbalistov, mnohí hrajú v zahraničí, mnohí v troch domácich najväčších kluboch Ajaxe Amsterdam, Eindhovene a Feyenoorde Rotterdam. Jedna silná skupina odišla, nový tréner Koeman prestavuje mužstvo, ale čísla nepustia: Holandsko z posledných pätnástich zápasov desať vyhralo a prehralo len štyri – s Francúzskom, Anglickom, Talianskom a Bulharskom. Veková skladba tohto kádra je nádejná a vlastne je len otázkou času, kedy sa zasa vráti medzi európsku špičku,“ cituje web Slovenského futbalového zväzu slová Jána Kozáka na margo štvrtkového trnavského protivníka:

„Chceme si to s týmto holandským tímom rozdať. Hráči sa na vlastnej koži presvedčia, aká je ich kvalita v konfrontácii s kvalitou súpera.“

Futbalisti Holandska zdolali v marcovom prípravnom dueli úradujúcich kontinentálnych šampiónov z Portugalska presvedčivo 3:0, aj to svedčí o sile „oranžových“. Napriek základnému ofenzívnemu rozostaveniu 4 – 3 – 3, ktoré oznámil lodivod slovenskej reprezentácie, bude podľa neho dôležitá kvalitná obrana.

"Dobrá defenzíva je potrebná. Portugalčania dali Holanďanom veľa priestoru a prehrali 0:3,” zdôraznil Ján Kozák.

Tréner štvrtkového súpera Slovákov Ronald Koeman pôvodne nominoval na trnavský súboj 23 hráčov, po sobotňajšom finále Ligy majstrov požiadali Holanďania o možnosť rozšírenia nominácie na 25 hráčov a svoj káder doplnili o dvojicu z FC Liverpool – stopéra Virgila van Dijka a Georginia Wijnalduma. “Vyhoveli sme im,“ reagoval kormidelník slovenskej reprezentácie Ján Kozák.

Na štvrtkový duel Slovensko – Holandsko sa zatiaľ predalo takmer 14 000 vstupeniek. „Záujemcovia majú ešte možnosť kúpiť si lístky aj v deň stretnutia vo štvrtok, pokladňa na trnavskom štadióne na Školskej ulici bude otvorená od 18.45 do 20.15 h,“ dopĺňa informácia na webe SFZ.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #slovenskí futbalisti #holandskí futbalisti