Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniar urobil najväčší skok. O odchode v Miláne nehovorí

Najväčší skok vo futbalovej kariére má zo slovenských hráčov Milan Škriniar. Pred rokom ho zo Sampdorie získal Inter Miláno za 25 miliónov eur. V súčasnosti je jeho cena o sto percent vyššia a o jeho služby sa zaujímajú popredné európske kluby.

30.05.2018 08:48
Milan Škriniar Foto: ,
Milan Škriniar na zraze reprezentácie v Senci.
debata

Objav sezóny nechýbal ani minútu

Bývalý hráč Žiliny sa na San Sire skvele zapísal hneď v prvom ročníku. Bez striedania odohral všetkých 38 ligových zápasov. „To ma mimoriadne teší, lebo na ihrisku sa cítim najlepšie, chcem byť na ňom vždy čo najdlhšie,“ vravel Škriniar po príchode na zraz slovenských reprezentantov do Senca.

Pilier milánskej obrany pomohol mužstvu vybojovať postup do Ligy majstrov aj štyrmi gólmi. Podľa všetkého odolá ponukám a bude pokračovať v kariére aj v ďalšej sezóne v Miláne.

„Je to želanie moje i klubu. Neviem o nijakej konkrétnej ponuke. Nemám dôvod odísť a ani si nemyslím, že by ma Inter uvoľnil. Mňa láka aj skutočnosť, že budeme hrať v Lige majstrov, teším sa na to. O tom, že by som mohol opustiť teraz klub, sme spolu vôbec nehovorili,“ zdôraznil.

Súhlasí s tým, že sezóna Interu bola ako na hojdačke. „Výborne sme do nej vstúpili, potom prišla menšia kríza a nevyhrali sme šesť či sedem zápasov po sebe. Cieľ sme však splnili, dostali sme sa do Ligy majstrov, to je najdôležitejšie,“ vysvetlil Škriniar.

Čaká zaujímavé súboje s Depayom

Teší sa na najbližšie zápasy v národnom drese. Už zajtra Slováci nastúpia proti Holandsku v Trnave, v pondelok proti Maroku v Ženeve.

„Čaká nás silný súper. Holanďania sú pre nás veľkou motiváciou. Možno nemajú takú úspešnú generáciu hráčov ako ešte nedávno, ale stále majú vysokú kvalitu. Ich najväčší ofenzívny klenot je asi Memphis Depay, súboje s ním budú určite zaujímavé,“ pripomína 23-ročný obranca.

One hundred milion. — #MilanSkriniar #Skriniar #FCInter #Internazionale #NikeFootball

Príspevok, ktorý zdieľa The Style Icons (@footballstylecz),

Pred ôsmimi rokmi Slováci nastúpili proti Holandsku na svetovom šampionáte v Afrike. „Vtedy mal zápas asi iný náboj, ale aj zajtrajší je veľmi atraktívny. Bude ťažké hrať proti takému súperovi, ale sme doma a radi by sme potešili našich divákov.“

Kapitán Martin Škrtel chýba a Škriniar by sa mal stať ústrednou postavou v strede slovenskej obrany. „Uvidím, ako sa tréner rozhodne a akú zostavu zvolí. Za seba môžem povedať, že som pripravený na tento dvojzápas,“ zdôraznil rodák zo Žiaru nad Hronom.

Hamšík: Sarri mužstvo úplne zmenil

Inter dlho konkuroval Neapolu v boji o čelo tabuľky, ale v druhej polovici súťaže mu SSC bodovo ušiel. Jeho kapitán Marek Hamšík má za sebou rekordnú sezónu v neapolskom drese. Stále ho trápi, že na San Paolo neoslavovali titul.

„Získali sme 91 bodov, vždy doteraz taký počet bodov stačil,“ približoval Hamšík. „Nám sa to nepodarilo. Kľúčový zápas sme nezvládli, vtedy sa všetko zlomilo a už sme to nevedeli otočiť. Ale môžeme byť hrdí na to, čo sme predviedli. Nezostáva nám iné, len sa o to pokúsiť o rok.“ Teší ho, že strelil v talianskej lige už sto gólov.

„To je pekné, podarilo sa mi dosiahnuť ďalší míľnik. Mal som na jeho dosiahnutie dosť rokov. Dôležité bolo, že som si vždy udržal svoj gólový priemer, dokázal som streliť osem až desať gólov za sezónu.“

#marekhamsik #marek #sscnapoli #forzanapolisempre

Príspevok, ktorý zdieľa Francesco (@fraan83),

Podľa neho v klube odviedol skvelú prácu tréner Maurizio Sarri. „Za tri roky naše mužstvo úplne zmenil a dokázal ho posunúť medzi toptímy, pracoval s nami fantasticky. Je mi ľúto, že odchádza, ale je to normálna vec, taký je futbalový život,“ vyjadril sa Hamšík.

Ancelotti má víťaznú mentalitu

Podľa neho šéf a majiteľ klubu Aurelio De Laurentiis priviedol teraz na lavičku veľké meno – trénera Carla Ancelottiho. Ten by rád videl Hamšíka v neapolskom drese aj v nasledujúcej sezóne, hoci kapitána lákajú zástupcovia troch čínskych klubov. Vraveli o tom spolu aj v telefonickom rozhovore.

„Tréner Ancelotti získal dovedna už dvadsať titulov. Určite má predpoklady vybojovať úspech aj v Neapole. Keď je človek zvyknutý víťaziť, musí mať v sebe aj víťaznú mentalitu a mohol by priniesť niečo nové do tímu,“ domnieva sa 30-ročný líder SSC.

Hamšík bol tiež kapitánom reprezentačného mužstva, keď sa stretlo s Holandskom na MS 2010 a potom aj v príprave. V oboch stretnutiach Slováci podľahli.

„Očakávam iný zápas ako na MS. Holanďania sa v posledných rokoch trochu trápili, ale stále majú silný tím. Vieme, že je to atraktívny súper pre nás i divákov. Ja takéto súboje preferujem, hoci viem, že to nebude ľahké.“

Valjentovi stačí aj sekunda

V nasledujúcej sezóne by si v najvyššej talianskej súťaži mohol zahrať aj 22-ročný Martin Valjent. Je hráčom prvoligového tímu Chievo Verona, ktorý obsadil v súťaži 13. miesto. Meno mladého Slováka však v kádri nefigurovalo. Zostal na hosťovaní v Ternane Calcio, kde pôsobí od 17 rokov.

„Bolo to možno nakoniec dobré, pravidelne som hrával, nastúpil som v 38 zápasoch zo 42, vo Verone by som bol asi len na lavičke. Teraz som po piatich rokoch v Ternane skončil a verím, že urobím v kariére ďalší krok dopredu. Klub ma celý čas sledoval a verím, že sa prepracujem do prvého mužstva Chieva,“ zdôraznil.

Ternanu, kde sa roky cítil výborne, sezóna v druhej lige vôbec nevyšla, skončilo na poslednom mieste. „Taká situácia je vždy zložitá. Tlak bol veľký. Na konci sezóny to vyzeralo, že sa môžeme zachrániť, ale posledné zápasy nám vôbec nevyšli, mali sme zranených troch-štyroch kľučových hráčov. Pre mňa nebolo ideálne, že som stále menil posty. Nerobí mi problém, ak zaskočím aj inde v zostave, ale najviac mi sedí miesto stopéra.“

V Kozákovom kádri na dva prípravné zápasy sa ocitol na poslednú chvíľu ako náhradník. Hoci pôvodne sa mal hlásiť vo Verone, rád zmenil program. „Nominácia ma veľmi príjemné prekvapila. Neviem, či dostanem šancu aj v zápase. Urobím všetko, aby som sa dobre pripravil. Aj keď nastúpim len na sekundu, budem spokojný,“ vyhlásil nováčik v kádri áčka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Inter Miláno #Milan Škriniar #slovenskí futbalisti