Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dúbravka čaká na verdikt, zastal sa Kariusa: Kritika je príliš tvrdá

Slovenský futbalový brankár Martin Dúbravka, ktorý odchytal úspešnú jar v anglickej Premier League v drese Newcastlu United, sa zastal Lorisa Kariusa. Brankár Liverpoolu svojimi dvoma kiksami uľahčil Realu Madrid cestu k zisku trinástej trofeji Ligy majstrov.

28.05.2018 19:03
debata (2)
Martin Dúbravka na pondelňajšom zraze v Senci. Foto: TASR, Martin Baumann
Martin Dúbravka Martin Dúbravka na pondelňajšom zraze v Senci.

„Je mi ho ľúto,“ vyhlásil Dúbravka po príchode na pondelňajší zraz slovenských futbalových reprezentantov do Senca.

„Keď sme hrali v lige s Liverpoolom, mal som možnosť sa s Kariusom zhovárať. Po príchode do Liverpoolu mal dosť ťažkú pozíciu, veľa ľudí ho podceňovalo, ale myslím si, že v mnohých zápasoch ukázal vysokú kvalitu. Škoda, že práve zápas v Kyjeve mu nevyšiel. Zniesla sa na neho príliš tvrdá kritika. Našťastie, veľa osobností sa ho aj zastalo. Snažia sa ho podporiť, čo chcem urobiť aj ja.“

Rodák zo Žiliny, ktorý sa vypracoval na brankársku jednotku v slovenskej reprezentácii, priznal, že aj on zažil v kariére veľa nepríjemných momentov. „Z toho sa hráč potom dosť dlho dostáva. Verím, že tento tlak vydrží, nevzdá sa a nebude to koniec jeho kariéry. Má len 24 rokov a bolo by to kruté,“ zdôraznil 29-ročný Dúbravka.

Martin Dúbravka diriguje obranu Newcastlu. Foto: SITA/AP, Owen Humphreys
Dúbravka Martin Dúbravka diriguje obranu Newcastlu.

V drese Newcastlu odchytal posledný zápas v závere ligy pred dvoma týždňami. Dovolenka sa však pre neho ešte nezačala a v uplynulých dňoch mal dosť povinností. „Vrátil som sa najskôr do Prahy, kde som si musel vybaviť viaceré veci,“ vravel stále kmeňový hráč Sparty, ktorý bol v Anglicku zatiaľ len na hosťovaní.

„Aj doma som potom zažil hektické obdobie. A naďalej som trénoval, udržiaval sa v kondícii, pretože nás čakajú ešte dva zápasy v reprezentácii. A na ne chcem byť dobre pripravený.“

Už najbližší štvrtok čaká tím Jána Kozáka prípravný zápas s Holandskom v Trnave a vzápätí odcestujú do Ženevy, kde nastúpia proti Maroku.

„Nebudú to ľahké zápasy, ale teším sa na ne. Nastupovať v slovenskom národnom drese je pre mňa to najcennejšie. Najskôr hráme s Holandskom, má kvalitných futbalistov a v minulosti i teraz ukazuje silu, hoci nepostúpilo na šampionát do Ruska. V tíme došlo ku generačnej výmene, prišli noví hráči a potvrdzujú vysokú úroveň. Musíme využiť naše silné stránky, ak chceme byť úspešní.“

Dúbravka stále nevie, aká bude jeho budúcnosť, či si Newcastle uplatní na neho opciu a stane sa jeho hráčom.

„Usiloval som sa v Anglicku robiť dobré meno Slovensku i sám sebe. Pevne verím, že som svojimi výkonmi upútal. Uvidíme, či to zaberie, verdikt padne asi tento týždeň. Som v kontakte s agentom, ktorý rieši túto situáciu a aj s niektorými ľuďmi z klubu. Nie som sklamaný, že sa táto otázka trochu naťahuje. Poznám okolnosti i to, čo je v hre. Rozhodujúce je, či tréner Benitez zostane v klube alebo nie. Ale verím, že táto situácia sa už v najbližšom čase rozsekne,“ vysvetlil Dúbravka.

Príprava v Newcastli sa po dovolenkách začína 6. júla. „Ale to neznamená úplne voľno. Aj ja som dostal individuálny tréningový plán, ktorý budem plniť. V kondícii sa musím udržiavať stále,“ uzavrel slovenský brankár.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Dúbravka #slovenskí futbalisti