Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák robil zmeny. Musí riešiť zloženie obrany

Dve zmeny musel urobiť tréner slovenských futbalových reprezentantov Ján Kozák pred prípravnými zápasmi s Holandskom a Marokom.

28.05.2018 12:59 , aktualizované: 18:08
Ján Kozák Foto: ,
Ján Kozák.
debata

Už dávnejšie uvoľnil kapitána Martina Škrtela, ktorý sa zotavuje po náročnej sezóne. Z pôvodnej nominácie vypadol Lukáš Štetina zo Sparty, ktorý si natrhol sval a Norbert Gyömbér z Bari, ktorého neuvoľnil klub, pretože sa zmenil termín baráže o postup do najvyššej súťaže.

Nahradili ich Jaroslav Mihalík zo Žiliny a Martin Valjent z talianskeho tímu Ternana Calcio. Všetky výpadky zasiahli obranu, Kozák bude musieť riešiť jej zloženie. „Dúfam, že ďalšie absencie už nenastanú. Ak beriem do úvahy aj Vavra, málokedy sa stane, aby na jednom poste boli problémy so štyrmi hráčmi,“ zdôraznil kouč.

Na pondelňajšom zraze v Senci neprivítal všetkých nominovaných hráčov. „Na ceste je ešte brankár Rodák i Rusnák, nejaké problémy mal aj Pekarík, ale všetci hráči by už mali byť zdravotne v poriadku,“ dodal slovenský tréner.

Naznačil, že termín najbližších stretnutí nie je úplne ideálny. „Hráči boli zaťažení rôzne. Niektorí už dlhšie nehrali, pretože sa ich súťaže skončili skôr. A iní mali zasa povinnosti ešte uplynulý víkend. Uvidíme, ako budú na tom po futbalovej stránke, ale fyzicky neočakávam nejaké problémy.“

V 23-člennom kádri má momentálne aj brankárskeho reprezentačného nováčika Rodáka alebo aj dodatočne povolaného obrancu Valjenta. Rád by videl v akcii čo najviac hráčov a aj v bránke chce dať šancu všetkým trom kandidátom. „Teraz ešte nie som rozhodnutý, ako vyriešim zostavu. Nielen na brankárskom poste, ale ani na iných,“ vyhlásil Kozák.

Slováci sa stretnú najbližší štvrtok s Holandskom v Trnave (začiatok zápasu 20:45) a potom odcestujú do Ženevy, kde nastúpia v pondelok proti Maroku (20.00), ktoré sa pripravuje na majstrovstvá sveta v Rusku.

Nominácia na Holandsko a Maroko

Brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United), Michal Šulla (Slovan Bratislava), Marek Rodák (Rotherham United). Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Boris Sekulič (Slovan Bratislava), Erik Sabo (Beitar Jeruzalem), Martin Valjent (Ternana Calcio), Róbert Mazáň (Celta Vigo), Ľubomír Šatka (DAC Dunajská Streda), Milan Škriniar (Inter Miláno), Tomáš Hubočan (Trabzonspor). Stredopoliari: Jaroslav Mihalík (Žilina), Stanislav Lobotka (Celta Vigo), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň), Ján Greguš (FC Kodaň), Juraj Kucka (Trabzonspor), Róbert Mak (PAOK Solún), Albert Rusnák (Real Salt Lake), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Hertha Berlín), Erik Pačinda (DAC Dunajská Streda). Útočníci: Adam Nemec (Dynamo Bukurešť), Michal Ďuriš (Anorthosis Famagusta).

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #slovenskí futbalisti #holandskí futbalisti #marockí futbalisti