Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V kauze obžalovaného lekára dvadsaťjednotky vypovedali svedkovia

Výsluchom troch svedkýň v utorok na Okresnom súde (OS) Bratislava III pokračovalo hlavné pojednávanie v prípade bývalého lekára futbalovej reprezentácie Slovenska do 21 rokov Petra K.

20.03.2018 14:55
Futbal, lopty, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Všetky tri svedkyne spolu s ďalšími kolegami boli v októbri 2014 podľa ich slov v hoteli v Senci na školení. Okrem nich tam boli ubytovaní aj mladí futbalisti s realizačným tímom. Podľa svedkýň sa správali neslušne, pili alkohol a hádzali po sebe biliardové gule.

„Popíjali alkoholické nápoje. Boli veselí, bujarí a aj agresívni, hlavne voči recepčnej a SBS-károvi. Preskakovali recepciu, recepčnej sa to veľmi nepáčilo,“ vypovedala jedna zo svedkýň.

Jej kolega sa recepčnej zastal, "povedal obžalovanému, aby jej dali pokoj. Svedkyne potom videli, ako obžalovaný lekár drží ich kolegu pod krkom a ťahá ho preč. Po incidente sa poškodený sťažoval, že ho bolí noha a podľa ďalšej svedkyne ju mal zlomenú.

O správaní niektorých futbalistov a členov realizačného tímu v Senci informovali médiá v decembri 2014. Za veselé večierky po zápasoch kvalifikácie ME 2015 mali prísť mladí reprezentanti o štartovné v troch zápasoch a dvaja členovia realizačného tímu mali byť vylúčení z reprezentácie. V prípade lekára Petra K. podal poškodený trestné oznámenie, polícia vec ukončila a prokurátor ho obžaloval z ublíženia na zdraví.

Sudkyňa odročila pojednávanie na jún tohto roka.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti do 21 rokov