Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákov preverí aj kat Talianov. Meno ďalšieho zvučného súpera sa dozvedia

Futbalisti domáceho Švédska sú 16. októbra 2018 o 20.45 h v štokholmskej Friends Arene súpermi slovenských reprezentantov v medzištátnom prípravnom stretnutí. Informuje o tom web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

26.02.2018 12:09
Andreas Granqvist, Marcus Berg Foto: ,
Švédsky kapitán Andreas Granqvist (vpravo) v objatí s Marcusom Bergom po vyradení Talianska v baráži o postup na MS 2018.
debata

Švédi na rozdiel od Slovákov prenikli na letné MS do Ruska (14. júna – 15. júla), v play-off eliminovali Talianov (1:0 doma, 0:0 vonku).

Slováci sa na jeseň predstavia v 1. skupine v rámci B-divízie európskej Ligy národov 2018/2019, ich súpermi sú futbalisti Ukrajiny a Česka. Švédsko figuruje v 2. skupine B-divízie vedno s Ruskom a Tureckom. Zápasy v skupinách naplánovali na september až november 2018. Slováci vstúpia do Ligy národov 9. septembra zápasom na pôde Ukrajiny (15.00 h SELČ).

V 1. kole majú Kozákovi zverenci voľno, čo znamená, že 6. 9. odohrajú prípravný zápas, pravdepodobne proti jednému zo sexteta Rakúsko, Belgicko, Chorvátsko, Dánsko, Portugalsko, Škótsko.

V októbri Slováci privítajú Čechov (13. 10. o 15.00 h SELČ) a následne ich 16. 10. čaká spomenutý prípravný súboj proti Švédom. V novembri SR čaká domáci zápas proti Ukrajine (16. 11. o 20.45 h SEČ) a napokon duel v Česku (19. 11. o 20.45 h SEČ).

Slováci proti Švédom dosiaľ nastúpili štyrikrát, na konte majú dve remízy a dve prehry. „Môžeme byť radi, že sa nám podarilo v jednom z dvoch termínov, v ktorých sme museli doplniť program Ligy národov, zohnať takého súpera, akým je Švédsko – z hľadiska renkingového postavenia aj herného prejavu. Švédi sú pre nás dobrý súper zvlášť, keď hráme u nich, pretože tam bude určite skvelá futbalová atmosféra. Na tento zápas sa všetci môžeme len tešiť,“ povedal pre web SFZ asistent trénera SR Štefan Tarkovič.

„Pre nás je to určite výhoda, keď budeme po ostrom stretnutí Ligy národov doma s Českom môcť odohrať takýto súboj. Budeme si totiž môcť vyskúšať hráčov, ktorí v dueli s Českom nenastúpia,“ skonštatoval Tarkovič a doplnil:

„Tak ako nám, tak aj im sa v poslednom období darí byť na popredných miestach – či už rebríčka FIFA alebo UEFA, a preto očakávame vyrovnaný zápas; ťažko sa dá povedať, či doterajšia štatistika bude mať nejaký vplyv na toto meranie síl. Každý jeden duel sa začína za stavu 0:0 a my tam budeme mať svoje ciele.“

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #švédski futbalisti