Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák zrušil reprezentačný kemp, slovenské kluby mu neuvoľnili hráčov

Ligový výber slovenskej futbalovej reprezentácie napokon neabsolvuje plánovaný januárový kemp v Spojených arabských emirátoch. Informuje o tom web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

04.12.2017 23:02
Ján Kozák Foto: ,
Ján Kozák na tréningu slovenskej reprezentácie.
debata

Dôvodom je skutočnosť, že viacero klubov odmietlo uvoľniť hráčov – nejde totiž o asociačný termín Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Tím SR mal v Abú Zabí odohrať dve stretnutia, jedným zo súperov malo byť Švédsko.

„Sme veľmi sklamaní, že nám tréningový kemp v Abú Zabí nevyšiel. Sme presvedčení, že ide o dobrý projekt a bol by pre hráčov prospešný. Vzhľadom na fakt, že slovenská reprezentácia má obmedzený počet prípravných zápasov, chceli sme vidieť hráčov, ktorí z nášho pohľadu majú požadovaný potenciál a v budúcnosti by sa mohli v reprezentácii presadiť. Viacero klubov sa nám však k našej žiadosti o uvoľnenie hráčov vyjadrilo záporne, niektoré dokonca neodpovedali vôbec. Keďže sme nemali k dispozícii hráčov, ktorých sme chceli vidieť, nemá pre nás takýto tréningový kemp význam, a preto sme sa ho rozhodli zrušiť,“ povedal pre futbalsfz.sk asistent hlavného trénera SR Jána Kozáka Štefan Tarkovič a doplnil:

„Reprezentácia sa najbližšie stretne v marci, keď už je asociačný termín. Vycestujeme na turnaj do Thajska.“

V úvode tohto kalendárneho roka ligový výber SR pod Kozákovým vedením absolvoval kemp v SAE, v neoficiálnych prípravných dueloch v Abú Zabí neuspel – prehral 1:3 s Ugandou a 0:6 s ligovým výberom Švédska.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #slovenskí futbalisti