Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí Slováci uzavrú rok v Španielsku. Ďalšie straty si nemôžu príliš dovoliť

Dva razy doma prehrali a ich šance na postup výrazne klesli. Slovenských futbalových reprezentantov do 21 rokov v utorok neskoro večer (výkop 21.50) čaká v španielskej Cartagene piaty a v tomto roku posledný zápas v 2. skupine kvalifikácie ME 2019. Uzavrú ním prvú polovicu svojho programu v boji o šampionát v Taliansku.

14.11.2017 12:00
Slovensko, Španielsko, futbal do 21 rokov Foto: ,
Momentka z októbrového zápasu v Poprade medzi mladými Slovákmi a ich rovesníkmi zo Španielska.
debata

Čaká ich najväčší favorit na prvé miesto v skupine a tým aj na priamy postup, ktorý im minulý mesiac uštedril nepríjemnú lekciu v Poprade. Španieli vyhrali 4:1 a pre mladých Slovákov nebude jednoduché odohrať s nimi v odvete dôstojnú partiu.

Navyše ďalšie straty si nemôžu príliš dovoliť, pretože šancu na postup z druhého miesta do baráže budú mať iba štyria najlepší z druhých priečok v deviatich skupinách. Už pred prvým vzájomným súbojom so Španielmi nečakane nestačili na popradskom trávniku ani na Island a v tabuľke padli až na štvrté miesto. Španieli majú z prvých troch stretnutí plný počet bodov a inkasovali iba raz.

Aj preto zverenci českého trénera Pavla Hapala kladú na najbližší súboj veľký dôraz a v Španielsku sa pripravujú už päť dní. Využívajú lepšie počasie i výborné trávnaté plochy v športovom komplexe La Finca. Tréner si pochvaľuje ideálne podmienky na tréning.

„Verím, že sa na Španielov pripravíme teraz lepšie ako naposledy a dosiahneme aj lepší výsledok,“ vyhlásil na webe SFZ stopér Michal Sipľak, ktorý pôsobí v Cracovii Krakov.

Hapal má k dispozícii dovedna 21 hráčov. Menšie zdravotné problémy majú Čmelík a Šulek, ale na zápas by mali byť k dispozícii.

Tabuľka 2. skupiny
    Z V R P S B
1. Sev. Írsko 5 3 1 1 8 : 5 10
2. Španielsko 3 3 0 0 6 : 1 9
3. Albánsko 5 1 3 1 4 : 4 6
4. Slovensko 4 2 0 2 4 : 7 6
5. Island 4 1 1 2 4 : 4 4
6. Estónsko 5 0 1 4 4 : 9 1

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti do 21 rokov #španielski futbalisti do 21 rokov