Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V reprezentácii nekončí. Hamšíkovi pomáhajú ľadový kúpeľ a ponožky

Radosť z líderskej pozície, smútok zo zakopnutia v ostatnom ligovom stretnutí. V Marekovi Hamšíkovi sa na zraze futbalovej reprezentácie miešali najmä tieto dve emócie.

07.11.2017 11:18 , aktualizované: 19:06
FUTBAL-ME: Slovensko - Rusko Foto: ,
Marek Hamšík pokračuje v reprezentačnom drese.
debata

Musia zdolať Doneck

Vo veľmi vyrovnanej Serii A sa Neapol drží na vedúcej pozícii. SSC sa pýši výbornou bilanciou – 10 víťazstiev a 2 remíz. Vedie užšiu päťčlennú skupinku, ktorá sa bije o najvyššie priečky.

„Získať titul bude náročné, lebo päť tímov je v rozpätí troch bodov. Máme za sebou začiatok ako hrom,“ vraví Hamšík. Pozdávajú sa mu aj výkony reprezentačného kolegu Milana Škriniara v konkurenčnom Interi Miláno. „Hrá skvele, všade ho vychvaľujú.“

Agentúrny článok sme nahradili autorským

V Lige majstrov to však zatiaľ Neapolu nejde. I keď potrápil suverénny Manchester City, zo vzájomného dvojzápasu nevydoloval ani bod. Navyše, po prehre na pôde Šachtaru Doneck (1:2) stráca na ukrajinského šampióna – okupujúceho druhú postupovú priečku – šesť bodov.

„Manchester City je momentálne asi najlepšie mužstvo na svete. Ťažko sa proti nemu získavajú body. Ak chceme pomýšľať na postup z druhého miesta, musíme v domácom prostredí nad Šachtarom bezpodmienečne vyhrať. Bude to veľmi dôležitý duel,“ zamýšľa sa 30-ročný kapitán Neapola.

Marek Hamšík vs. Manchester City Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Marek Hamšík

Ľadový kúpeľ a ponožky

V tomto ročníku nastúpil za necelé tri mesiace v 22 stretnutiach. Čo všetko musí Hamšík po zápase absolvovať, aby zvládol náročný program a bol na ďalší súboj pripravený?

„Šiesty či siedmy rok bojujeme s Neapolom o tri trofeje. Som na takú záťaž zvyknutý. Program je nahustený, najbližšie sa zastavím až v januári. Po zápase ideme na 10 minút do ľadovej vody kvôli regenerácii, potom prídu na rad kompresné ponožky. Do postele idem neskoro, kvôli adrenalínu a emóciám toho človek po zápase veľa nenaspí,“ ozrejmuje.

Kouč národného mužstva Ján Kozák sa chce počas seneckého zrazu porozprávať s tridsiatnikmi ohľadom ich budúcnosti v reprezentácii.

„Som čerstvý tridsiatnik, ešte potiahnem,“ smeje sa odchovanec Jupie Podlavice. „Bohužiaľ po neúspešnom boji o baráž zavládlo sklamanie. Urobili sme maximum, ale občas to nevyjde. I tak som na mužstvo hrdý. Musíme zdvihnúť hlavu a pripraviť sa na ďalšiu kvalifikáciu a Ligu národov,“ upozorňuje Hamšík.

Zápasy s Ukrajinou a Nórskom budú posledné pre dlhoročnú oporu zadných radov Jána Ďuricu. Hamšík priznáva, že spolu s ďalšími reprezentantmi sa poskúšajú stopéra Trabzonsporu prehovoriť.

„Mrzí ma to. Hral som s ním desať rokov, je to dlhé obdobie. Škoda toho, odchádza stály člen reprezentácie. Bude nám chýbať jeho bojovnosť na ihrisku a človečina v šatni. Preberali sme jeho rozhodnutie na predošlom i terajšom zraze. Uvidíme,“ dodáva Hamšík.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #slovenská futbalová reprezentácia #SSC Neapol