Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tragická správa. Zomrel bývalý slovenský reprezentant

Niekdajší mládežnícky futbalový reprezentant SR s brazílskymi koreňmi Dionatan Teixeira v nedeľu zomrel vo svojej vlasti. Informuje o tom web britskej BBC s dôvetkom, že príčinou náhleho úmrtia 25-ročného stopéra moldavského FC Šeriff Tiraspoľ pravdepodobne je infarkt.

06.11.2017 06:54 , aktualizované: 11:41
debata (2)
Dionatan Teixeira zomrel na následky infarktu. Foto: SITA, Jozef Jakubčo
Teixeira Dionatan Teixeira zomrel na následky infarktu.

Zanechal manželku a osemmesačnú dcérku. Podľa informácií Slovenského futbalového zväzu (SFZ) na jeho webe si Dionatan šiel zahrať futbal s kamarátmi na pláž. Prišlo mu nevoľno a napriek snahe miestnych lekárov približne okolo 19.00 h SEČ odišiel na večnosť. „Slovenský futbalový zväz vyjadruje pozostalým hlbokú sústrasť,“ píše sa na webe SFZ.

Šeriff prostredníctvom vyhlásenia na klubovom webe informoval, že Teixeira v lete odcestoval do Brazílie a mal sa vrátiť do klubu. „Celý klub Šeriff, od radových zamestnancov až po vedenie, je šokovaný touto tragickou správou. Bolesť zo straty je veľká. Dionatanovým príbuzným a priateľom vyjadrujeme úprimnú sústrasť. V našich srdciach zostane navždy,“ uviedol moldavský klub vo vyhlásení, ktoré zdieľal web britského periodika The Guardian.

Dionatan Teixeira v drese SR Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Dionatan Teixeira so spoluhráčmi z tímu SR 21.

Rodák z Londriny prišiel do Šeriffu Tiraspoľ počas zimného prestupového obdobia ako voľný hráč, predtým pôsobil v anglickom prvoligovom Stoke City. „Dionatan bol veľmi obľúbeným členom tímu. Je ťažké prijať, že odišiel v takom mladom veku. Naše myšlienky a modlitby v týchto ťažkých chvíľach patria jeho mladej rodine a priateľom,“ citoval web Stoke City šéfa klubovej exekutívy Tonyho Scholesa.

„Džony, ako sme Dionatana Teixeiru familiárne prezývali, bol bezprostredný, priateľský človek. Dobre sa s ním komunikovalo, bol šikovným futbalistom. Som šokovaný touto tragickou správou. Je ťažké pochopiť, ako mohol zomrieť v takom mladom veku. Rád by som vyjadril úprimnú sústrasť jeho manželke a celej rodine. Zbohom, Džony!“ uviedol Juraj Vengloš z hráčovej zastupiteľskej agentúry CSM-Agency na jej webe.

Dionatan do Nascimento Teixeira, ktorý v roku 2009 absolvoval skúšky vo viacerých známych anglických kluboch (FC Middlesbrough, Blackburn Rovers, Newcastle United, Manchester City), získal v Moldavsku v uplynulej sezóne double – titul aj národný pohár. Slovenské občianstvo prijal v auguste 2013. Bol pevnou súčasťou tímu SR „21“ v kvalifikácii o postup na ME 2015 tejto vekovej kategórie, mladí Slováci vtedy v baráži stroskotali na rovesníkoch z Talianska.

V tíme SR do 21 rokov nastúpil osemkrát. Teixeira v júni 2014 prestúpil do Stoke z Dukly Banská Bystrica. V Premier League nastúpil dvakrát, časť sezóny 2015/2016 strávil na hosťovaní v treťoligovom Fleetwood Town.

Na Slovensku pôsobil aj v Košiciach, Slovane Bratislava a Ružinej. V najvyššej slovenskej súťaži debutoval 18. apríla 2009 v drese MFK Košice, vo veku 16 rokov a 268 dní sa stal najmladším legionárom.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dionatan Teixeira #srdcový infarkt #slovenskí futbalisti do 21 rokov