Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do Trnavy by mali prísť Nóri. Američania dali prednosť Portugalcom

Necelý týždeň po neúspešnej kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta v Rusku 2018 sa americká futbalová reprezentácia už plne koncentruje na ďalší cieľ.

16.10.2017 20:16
Christian Pulisic, Trinidad a Tobago Foto: ,
Futbalista USA Christian Pulisic počas zápasu s Trinidadom a Tobagom.
debata

Je ním svetový šampionát v roku 2022, ktorý bude hostiť Katar. Keďže najbližší súťažný súboj čaká na Američanov až v roku 2019, absolvujú teraz sériu prípravných stretnutí.

Ten prvý už v novembri, keď 14. novembra preverí ich silu Portugalsko, ktoré si vybojovalo miestenku do Ruska 2018. Obaja súperi sa stretli na MS 2014 v Brazílii, ich súboj sa skončil nerozhodne 2:2.

Keďže tréner Bruce Arena odstúpil po prehre s Trinidadom a Tobagom 1:2, ktorá znamenala koniec nádejám na postup, v novembri americký výber povedie dočasný kouč. Jeho meno ešte nie je známe. Niekoľko dní pred súbojom v Portugalsku odohrajú Američania aj ďalší prípravný duel na „starom kontinente“, pravdepodobne v Nórsku.

Práve na termín 14. novembra 2017 prichádzal do úvahy prípravný súboj Slovensko – USA, slovenská strana mala v zálohe zápas proti Nórom. Keďže Američania dali prednosť Portugalčanom, do Trnavy by tak mali pricestovať práve reprezentanti Nórska.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #americkí futbalisti #nórski futbalisti