Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smútok aj hnev už pominuli. Po zakopnutí čaká mladíkov Španielsko

S Islandom zakopli a v utorok ich čaká Španielsko. Mladí slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov sa môžu vrátiť na čelo 2. skupiny kvalifikácie ME 2019, ale podmienkou je zdolať v druhom stretnutí na popradskom štadióne najväčšieho favorita. Španieli na nedávnych ME hrali vo finále a v ňom podľahli Nemcom 0:1.

10.10.2017 07:59
Futbalisti do 21 rokov, Slovensko, Island Foto: ,
Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov pred zápasom s Islandom.
debata

Zverenci českého trénera Pavla Hapala si nečakane skomplikovali situáciu, keď uplynulý štvrtok podľahli Islandu (0:2) a v závere prišli aj o vylúčeného kapitána Jakuba Hromadu. Tréneri majú k dispozícii 23-členný káder a rozhodli sa nepovolať za neho náhradníka.

Rozobrali si prehru so severanmi a pripravovali sa pod Tatrami na ďalšieho, v poradí štvrtého súpera v aktuálnej kvalifikácii. „Španieli majú silný tím a sú favoritom našej skupiny,“ pripomína Hapal. „Zápas s nimi bude úplne iný, súper je veľmi silný v hre s loptou. Možno nám to bude viac vyhovovať.“

Predchádzajúci slovenský tím si dokázal poradiť aj so silnými súpermi, vyhral svoju kvalifikačnú skupinu a predstavil sa v júni na ME v Poľsku. Teraz by na to rád nadviazal, v Hapalovom kádri je viacero futbalistov, ktorí pôsobili aj v minulom výbere.

"Smútok aj hnev po zápase s Islandom už pominuli. Naše myšlienky už vedú k najbližšiemu súperovi. Chystáme sa na to, aby sme sa pokúsili urobiť malé futbalové prekvapenie a zdolali Španielov,” vraví Hapalov asistent Oto Brunegraf na stránke SFZ.

Slovákom by k tomu mohla pomôcť aj početná divácka kulisa. O zápas, ktorý má výkop v utorok o 20.30, je záujem a možno bude vypredané (kapacita hľadiska je 5700 miest).

Slováci majú na konte dve víťazstvá a prehru. Španieli odohrali zápas v Estónsku a vyhrali ho 1:0. Obaja utorňajší súperi, ktorí patrili k najväčším kandidátom na prvé dve miesta, sa stretnú na budúci mesiac v odvetnom zápase na španielskej pôde.

Tabuľka 2. skupiny:
    Z V R P S B
1. S. Írsko 3 2 0 1 3 : 2 6
2. Slovensko 3 2 0 1 3 : 3 6
3. Albánsko 3 1 1 1 3 : 3 4
4. Island 2 1 0 1 4 : 3 3
5. Španielsko 1 1 0 0 1 : 0 3
6. Estónsko 4 0 1 3 2 : 5 1
debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Hapal #ME 2019 vo futbale #slovenskí futbalisti do 21 rokov