Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo sa má stať, to sa stane, vravel Lobotka. Škriniar nemá déja vu

Stanislav Lobotka, ktorý sa na jeseň prepracoval do základnej zostavy slovenskej futbalovej reprezentácie, bol po nedeľňajšom stretnutí spokojný.

09.10.2017 17:21
Stanislav Lobotka Foto: ,
Stanislav Lobotka uniká maltskej obrane.
debata

„Víťazstvo nad Maltou sa nerodilo ľahko, lebo súper bol dlho v obrane veľmi kompaktný. Museli sme byť trpezliví a keď sme to dokázali, vždy sa diera v maltskej obrane objavila. Výhra ma teší a aj to, že šanca stále žije,“ vravel po zápase.

Úvahami a prognózami o tom, čo bude, sa však príliš nezaťažoval. „Držím sa toho, že čo sa má stať, to sa stane,“ vravel tradične. „V zápasoch, ktoré zostali a v ktorých sa ešte rozhoduje, sa môže prihodiť všetko, preto nemá zmysel sa tým zaťažovať a kalkulovať.“

Priznal, že pondelkový vývoj v skupinách kvalifikácie MS 2018 ani nebude sledovať. „Budem cestovať späť do Španielska a až keď sa vrátim, tak si pozriem výsledky a bude to pre mňa prekvapenie.“

Lobotka pripomenul, že podobnú situáciu zažil aj v júni v Poľsku vo finálovom turnaji ME hráčov do 21 rokov. Aj tam Slováci skončili v skupine druhí a čakali na výsledok zápasu Taliansko – Nemecko (1:0). Veľmoci uhrali výsledok, ktorý obom vyhovoval a stačil na postup.

„V Poľsku to s dvadsaťjednotkou nevyšlo, ale možno sa nám to vráti teraz,“ vyjadril sa.

V Poľsku čakal na lepší výsledok aj ďalší mladý reprezentant, ktorý sa presadil do áčka – Milan Škriniar.

„Nemám teraz déja vu, pretože v júni to nedopadlo dobre. Verím, že teraz budeme mať viac šťastia,“ zdôraznil Škriniar.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Lobotka #Milan Škriniar #kvalifikácia MS 2018 vo futbale #slovenskí futbalisti