Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí Slováci majú pred šlágrom islandský predkrm

Mladí slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov sa zo Senice a Myjavy presťahovali pod Tatry. Po krátkom sústredení ich čakajú v Poprade dva domáce zápasy v kvalifikácii ME 2019.

04.10.2017 22:08
Futbalisti do 21 rokov, radosť Foto: ,
Gólová oslava slovenských futbalistov do 21 rokov.
debata

Zverenci českého trénera Pavla Hapala vedú po dvoch stretnutiach bez straty tabuľku 2. skupiny. Vyhrali v Estónsku a doma zdolali Severných Írov. O týždeň v utorok ich však čaká najväčší favorit – Španielsko. Kým sa postavia proti tomuto súperovi, nastúpia najskôr v súboji s Islandom. Zápas sa hrá vo štvrtok a má výkop o 17.20.

Hapal má k dispozícii 24 hráčov, ale medzi nimi chýba jedna z opôr László Bénes. Hráč Borussie Mönchengladbach sa zranil. „Mrzí nás to, patrí k základným pilierom tohto tímu, musíme ho nahradiť,“ zdôraznil kouč Slovákov.

V kádri je len deväť legionárov, ostatní hráči pôsobia v slovenských kluboch. Viacerí tvorili základ aj predchádzajúceho tím, ktorý sa predstavil v júni na ME. V aktuálnej zostave sú traja nováčikovia – Jakub Grič, Samuel Mráz a Jozef Urblík. Niektorí hráči mali menšie zdravotné problémy, ale podľa Hapala by mali byť až na prešovského Rolanda Černáka všetci hráči k dispozícii.

Súperi, s ktorými sa teraz Slováci stretnú, sú štýlom hry úplne odlišní. „Španieli majú veľmi silné mužstvo, je to favorit našej skupiny, ale chceme ísť postupnými krokmi. Najskôr sa musíme sústrediť na Island, ktorý považujeme tiež za nepríjemného súpera, hoci úroveň Španielov nedosahuje.“

Islanďania odohrali v aktuálnej kvalifikácii zatiaľ iba jeden zápas, doma tesne podľahli Albánsku.

Na šampionáte v Taliansku 2019 bude štartovať 12 mužstiev. Hrá sa o 11 miesteniek (Taliansko má istú účasť, San Maríno ako spoluorganizátor nie). Na turnaj postúpia priamo len víťazi skupín. Štyri najlepšie mužstvá z druhých priečok budú bojovať v baráži.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Hapal #slovenská reprezentácia futbalistov do 21 rokov #ME 2019 vo futbale