Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Trnave vylúčil Škrtela. Duel Škótsko - Slovensko povedie prísny Srb

Srb Milorad Mažič ako hlavný rozhodca povedie blížiaci sa zápas Škótsko - Slovensko v Glasgowe (5. októbra o 20.45 h SELČ) v rámci F-skupiny a predposledného 9. kola európskej časti kvalifikácie o postup na budúcoročné futbalové MS do Ruska.

29.09.2017 16:06
Martin Škrtel Foto: ,
Martin Škrtel v prvom súboji proti Škótom nastúpil s ochrannou maskou na tvári.
debata

Na čiarach mu pomôžu krajania Milovan Ristič a Dalibor Djurdjevič. Zaujímavosťou je, že tejto trojici zverili vlaňajší septembrový trnavský duel Slovensko – Anglicko. Hostia vtedy zvíťazili 1:0 gólom Adama Lallanu z 95. min; súboj nedohral kapitán SR Martin Škrtel, ktorý v 25. min dostal žltú kartu, v 57. min druhú žltú a následne červenú kartu.

Mažič je jediný hlavný arbiter, ktorý má na starosti dva zápasy SR v prebiehajúcej kvalifikácii o postup na MS 2018. Trnavskú derniéru mužstva Jána Kozáka proti Malťanom (8. 10. o 18.00 h) zverili Talianovi Paolovi Mazzolenimu a jeho krajanom – Maurovi Tonolinimu a Andreovi Crispovi.

Lídrom F-skupiny je Anglicko, má 20 bodov. Slovensko má 15 bodov a po ôsmich kolách mu patrí 2. priečka. Nasledujú Slovinsko a Škótsko (po 14 b.), Litva (5 b.) a Malta, ktorá je bez bodového zisku.

Priamy postup na svetový šampionát si zabezpečia víťazi každej z deviatich eliminačných skupín. Pre posledné mužstvo z tabuľky „druhých“ sa kvalifikácia skončí, zostávajúcich osem tímov z druhých priečok bude v novembri bojovať v baráži o zostávajúce štyri európske miestenky.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozhodca #Glasgow #kvalifikácia MS 2018 vo futbale #Škótsko - Slovensko #Milorad Mažič