Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý Slovák, ktorý dal gól na Wembley. Vyvoleným bol Lobotka

Konečne sa dočkal aj Slovák. Na slávnom Wembley nastúpilo vo federálnej i samostatnej ére v šiestich stretnutiach 53 slovenských futbalistov, ale až Stanislav Lobotka sa stal prvým, ktorý prekonal na tomto štadióne anglického brankára.

05.09.2017 17:00
Stanislav Lobotka Foto: ,
Stanislav Lobotka sa stal prvým Slovákom, ktorý skóroval v slávnom Wembley.
debata

Konečne sa dočkal aj Slovák. Na slávnom Wembley nastúpilo vo federálnej i samostatnej ére v šiestich stretnutiach 53 slovenských futbalistov, ale až Stanislav Lobotka sa stal prvým, ktorý prekonal na tomto štadióne anglického brankára.

Prvý gól Slováka na Wembley po 51-ročnom čakaní padol v pondelok senzačne rýchlo. Už v tretej minúte. Patril medzi najrýchlejšie, ktoré strelil súper domácemu mužstvu v tejto bašte anglického futbalu.

„Jasné, že musel byť najrýchlejší, ja som totiž nijaký iný nedal,“ usmieval sa trenčiansky rodák, ktorý nepatrí k strelcom a každý gól, ktorý dá, je pre neho výnimočnou udalosťou.

Uplynulé štyri dni priniesli nepochybne zlom v jeho kariére. Nastúpil premiérovo v základnej zostave a v kvalifikačnom zápase. Dva výborné výkony spravili z 22-ročného mladíka hráča základnej jedenástky. V ktorom zápase sa cítil lepšie – doma proti Slovinsku alebo v Anglicku?

„Cítil som sa dobre v oboch. Rozdiel bol možno v tom, že Anglicko bol silnejší súper ako Slovinsko, stál nás viac síl. Po prvom zápase v Trnave som bol spokojnejší, lebo sme vyhrali,“ zareagoval.

Priznal, že po stretnutí na Wembley mal zmiešané pocity. „Mali sme výborný úvod zápasu, ale výsledok ma mrzí,“ vravel. „Málokto veril, že tu môžeme vyhrať. Dokonca aj remíza by bola prekvapením. My sme však chceli bodovať a trúfali sme si na to. Ale človek nemôže mať vždy to, čo chce, po čom túži.“

Gólová radosť Stanislava Lobotku na Wembley. Foto: Reuters, DARREN STAPLES
Anglicko - Slovensko Gólová radosť Stanislava Lobotku na Wembley.

Pred stretnutím so Slovinskom dúfal, že dostane šancu. „Nemohli nastúpiť dvaja stopéri, hovoril som si, že by som si mohol zahrať. Je to však vždy na trénerovi. Zápas v Londýne bol pre mňa bonus navyše.“

V pondelok v noci pred odchodom z Londýna vedel, že jeho výkony majú odozvu aj vo Vigu, kde pôsobí. „Písal mi asistent trénera, blahoželal mi. Uvidím, či si teraz viac zahrám aj v klube.“

Potvrdzuje, že záver kvalifikácie bude náročný. „Ani jeden zo zápasov, so Škótskom či Maltou, nebude jednoduchý. Sú to nepríjemní súperi, ale pokúsime sa zápasy s nimi zvládnuť,“ zdôraznil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Wembley #Stanislav Lobotka #Anglicko - Slovensko