Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniar: Nahradiť ma? To nebude problém

Milan Škriniar (22) zažíva v poslednom období futbalovú eufóriu. Zvládol veľký prestup zo Sampdorie Janov do Interu Miláno a vo veľkoklube sa hneď usadil v základnej zostave. Sebavedomé a spoľahlivé výkony podal v uplynulých dňoch aj v národnom drese.

05.09.2017 16:17
Škriniar Dier Foto: ,
Milan Škriniar v súboji s Ericom Dierom.
debata

Proti Slovinsku ste hrali na poste stopéra, proti Anglicku ste sa posunuli do stredu poľa. Kde ste sa cítili lepšie?

Na stopérskom poste. Na ňom hrám dlhší čas, aj v klube. Teraz to bolo trochu iné. Usiloval som sa čo najviac pomáhať mužstvu. Ak máte okolo seba dobrých spoluhráčov, hrá sa vám vždy ľahšie.

Ako hodnotíte stretnutie s Anglickom?

Dali sme hneď v úvode pekný gól a Angličanov sme dlho do ničoho nepustili. Hrali sme s nimi vyrovnanú partiu. Potom nás však zatlačili a vyrovnali. Veľká škoda, lebo predtým mali štyri-päť rohov a tie sme uskákali. Potom prišla štandardka, ktorá súperovi príliš nevyšla a z nej napokon skórovali. To vždy berie sily. Ku koncu zápasu nám dochádzali.

Slováci opäť nezdolali Angličanov. V čom sú lepší?

Majú dlhodobo svoju kvalitu, čo potvrdili aj tentoraz. Sú rýchli, dynamickí, dobrí s loptou. A aj poctivo bránili, čo sa často pri takýchto mužstvách nevidí. Aj útočníci, aj krídla hrali dobre v defenzíve. Je to určite škoda, že sme im opäť neuchmatli aspoň bod.

Slovenský tím strelil vedúci gól, ale potom trošku stratil iniciatívu. Mohol sa priaznivý vývoj prejaviť pozitívnejšie?

Angličanov sme v úvode zaskočili, mali sme dobré držanie lopty. Veľa síl nás stál gól na 1:1, ten ma mrzí. Keby sme do konca prvého polčasu udržali aspoň tesný náskok, hralo by sa po prestávke nám i súperovi inak. Angličania by boli nervóznejší a my by sme mali väčšie sebavedomie.

Keď ste sa ujali rýchleho vedenia, povedali ste si, že by mohol jeden gól stačiť?

To si nepovedal nik z nás. Hneď ako sme sa tešili, vraveli sme si, že musíme pokračovať v aktívnej hre, lebo 1:0 v Anglicku stačiť nebude.

Milan Škriniar dostal vo Wembley žltú kartu a... Foto: Reuters, JOHN SIBLEY
Škriniar Alli Milan Škriniar dostal vo Wembley žltú kartu a októbrovom zápase v Škótsku bude Slovákom chýbať.

Aj tentoraz vás povzbudzovalo množstvo fanúšikov. Čo to pre vás znamená?

Je úžasné, že aj na takom veľkom štadióne, v takej prevahe domácich ich bolo počuť. Veríme, že za nami vycestujú aj v októbri do Škótska, tam ich budeme potrebovať ešte viac ako v Londýne.

Sú Škóti porovnateľný súper ako Angličania?

Ostrovný futbal je podobný, behavý a bojovný, ale Angličania majú kvalitnejší tím.

V zápase s Anglickom ste videli žltú kartu a budete v Škótsku mužstvu chýbať…

Veľmi ma to mrzí, samozrejme, ale aj to patrí k futbalu. V zápase so Slovinskom nám chýbali po žltých kartách takí skúsení futbalisti ako Jano Ďurica a Maťo Škrtel a podarilo sa nám ich nahradiť. Myslím si, že tréneri nebudú mať problém nahradiť ani mňa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Škriniar #Anglicko - Slovensko