Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O ten jeden gól boli Angličania lepší, priznal Kozák

Slovenskí futbaloví reprezentanti v pondelok v londýnskom Wembley neurobili možný výrazný krok v súvislosti s bojom o účasť na budúcoročných MS v Rusku. Zverenci Jána Kozáka prehrali 1:2 s domácimi Angličanmi v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie, "Albión" má týmto víťazstvom Rusko na dohľad.

04.09.2017 19:12 , aktualizované: 23:29
Anglicko - Slovensko. Foto: ,
Adam Nemec sa vo Wembley strelecky nepresadil.
debata (25)

Slováci mali výborný vstup do stretnutia, v 3. min otvoril skóre Stanislav Lobotka. O vyrovnanie sa v 37. min postaral Eric Dier, obrat po hodine hry zavŕšil Marcus Rashford.

Anglicko je s 20 bodmi lídrom F-skupiny, Slovensko má 15 bodov, Škótsko a Slovinsko po štrnásť, Litva päť. Malta zatiaľ nebodovala. Slováci uzavrú svoje vystúpenia v „efku“ v októbri – predstavia sa v Škótsku (5. 10.) a doma proti Malte (8. 10.).

Anglicko - Slovensko (Wembley/2017) Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Anglicko - Slovensko

Slováci nastúpili so stopérmi Škrtelom a Ďuricom, ktorí si proti Slovinsku odpykali kartový trest. Kozákovi zverenci v úvode zaskočili favorizovaných hostiteľov – v 3. min Nemec oblúčikom vysunul Lobotku a ten obstrelil brankára Harta – 1:0 pre Slovensko. Angličania prvýkrát pohrozili o dve minúty, Rashfordovu strelu bez problémov kryl gólman Dúbravka.

Slovákom v úvode duelu vychádzala kombinácia a viackrát si ukážkovo poradili s napádaním súperov. Po štvrťhodine hry a Kanovom zakončení nasledoval rohový kop a závar pred Dúbravkom, rezolútnym odkopom to vyriešil Škrtel. Pokus Oxlada-Chamberlaina o niekoľko desiatok sekúnd bol veľmi nepresný. V 33. min bol v šestnástke opäť Rashford, jeho krížna strela však išla vedľa bránky.

Angličania sa dočkali vyrovnania v 37. min: na Rashfordov rohový kop si nabehol nepokrytý Dier a strelou pod brvno rozvlnil sieť – 1:1. V závere úvodnej štyridsaťpäťmi­nútovky to neúspešne skúsili Bertrand a Rashford; na opačnej strane nepochodil Weiss, ktorý sa ocitol v nájazde, nebol však dostatočne rýchly a nevypýtal si ani faul.

Krátko po zmene strán sa do šestnástky vrútil Dele Alli, Škrtel však jeho pokus zblokoval a Henderson spoza šestnástky nenamieril presne. O niekoľko minút si Dúbravka poradil so strelami Rashforda aj Oxlada-Chamberlaina. V 55. min mal po Hamšíkovom centri veľkú príležitosť Nemec, loptu zvnútra pokutového územia napálil pod brvno, Hart však reflexívne vyrazil.

Angličania odpovedali Kanovým prienikom, po ktorom sa lopta od kolena Dele Alliho odrazila tesne vedľa pravej žrde. Svoj tlak zužitkovali po hodine hry – prešli stredom ihriska, Rashford spoza šestnástky krížnou strelou prekonal Dúbravku a poslal svoj tím do vedenia. O päť minút neskôr mali Slováci k dispozícii štandardku a po nej sa lopta odrazila k Hubočanovi, jeho „koníček“ skončil mimo priestoru troch žrdí.


Stanislav Lobotka Goal HD - England 0-1... by meteoalex1

Dvadsať minút pred koncom poslal Kozák na trávnik Rusnáka a Ďuriša, scénu opustili Weiss a Nemec. V 70. min dostal žltú kartu Škriniar, čo v jeho prípade znamenalo, že v najbližšom kvalifikačnom súboji sa nepredstaví. Slováci sa usilovali útočiť a dobíjať bránku súperov, viackrát im však chýbala rýchlosť, myšlienka aj presnosť.

V 85. min z hranice šestnástky vypálil striedajúci Sterling, s jeho zblokovanou strelou si Dúbravka poradil. Slováci si v závere neutvorili ani jednu šancu na vyrovnanie, Angličania si ustrážili víťazstvo a tri body.

Hlasy po zápase (zdroj: RTVS)

Ján Kozák (tréner SR): „Vedeli sme, proti komu ideme hrať – silnému Anglicku. Úvod sme mali fantastický, aj väčšiu časť prvého polčasu. Škoda vyrovnávajúceho gólu zo štandardnej situácie, ktorú sme nezvládli. V úvode druhého polčasu súper trochu pritlačil, dal gól a potom sa zasa hra vyrovnala. Myslím si, že o ten jeden gól boli Angličania lepší. Hoci naši chlapci vydali všetky sily, nestačilo to.“

Marek Hamšík (stredopoliar SR): „Škoda. Dal sa dnes uhrať s Angličanmi dobrý výsledok. Od nášho gólu oni prevzali iniciatívu a dali dva góly. My sme potom mali ešte zo dve šance na vyrovnanie, ale nepodarilo sa. Dostali sme góly, ktorým sa dalo vyvarovať, ale celkovo sme podali 'slušný'výkon. Ešte raz škoda, dnes sme mohli aspoň remizovať. Dalo sa čakať, že Slovinci aj Škóti zvíťazia, čiže nás o mesiac čakajú dva rozhodujúce zápasy.“

Martin Škrtel (obranca a kapitán SR): „Strelili sme rýchly gól, bohužiaľ, Angličania nám dali gól do šatne po štandardke. V druhom polčase nás potom domáci zatlačili. Hrali sme proti silnému súperovi a vedeli sme, že to nemôžeme otvoriť, lebo Angličania majú obrovskú kvalitu, Pokiaľ sme mali dostatok síl, snažili sme sa ísť dopredu. Bolo by to veselšie, keby sme dnes získali bod, ale stále máme dva zápasy. Vieme, že máme svoju kvalitu, a tak musíme k tomu aj pristúpiť.“

Stanislav Lobotka (stredopoliar a autor gólu SR): „Krásny pocit dať gól vo Wembley, ale aj zmiešaný, keďže sme neuhrali remízu. Škoda, ešte aj Adam Nemec mal šancu na vyrovnanie… Nemáme sa však za čo hanbiť, nechali sme tam všetko. Je ťažké držať loptu s Angličanmi 90 minút. Neskôr nás zatlačili, škoda, aspoň na tú remízu sme to mohli dotiahnuť. V závere však už neboli sily. V Škótsku aj doma s Maltou to budú pre nás ďalšie dva zápasy roka.“


Eric Dier Goal HD - England 1-1 Slovakia 04.09... by Football--Live

kvalifikácia MS 2018 – F-skupina

LONDÝN
Anglicko – Slovensko 2:1 (1:1)

  • Góly: 37. E. Dier, 59. Rashford – 3. Lobotka, ŽK: 73. E. Dier – 70. Škriniar, rozhodovali: Turpin – Danos, Gringore (všetci Fr.), 67 823 divákov
  • Anglicko: Hart – K. Walker, G. Cahill, P. Jones, Bertrand – Henderson, E. Dier – Dele Alli (90.+ Livermore) – Oxlade-Chamberlain (83. Sterling), H. Kane, Rashford (84. Welbeck)
  • Slovensko: M. Dúbravka – Pekarík, Škrtel, J. Ďurica, Hubočan – Škriniar, Lobotka – Weiss (68. A. Rusnák), Hamšík (79. Duda), Mak – A. Nemec (69. M. Ďuriš)
25 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #kvalifikácia MS 2018 vo futbale