Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Grády na Wembley

Už sa zdalo, že z tohto O(o)blaka nezaprší a pozitívne naladené trnavské hľadisko sa gólu nedočká.

04.09.2017 08:00
Slovensko - Anglicko Foto: ,
Vlani v Trnave vyhrali Angličania 1:0.
debata (1)

Len zopár minút delilo Slovákov od toho, aby priložili ďalšiu tehličku k slovinskému komplexu, ktorý budovali dve desaťročia. Nepriestrelný Oblak vyťahoval jeden excelentný zákrok za druhým. Ale vo finiši predsa len lovil loptu zo siete. Kozákovmu tímu z toho kvapli tri body.

Gól vydrel, hoci výkon najmä v prvom polčase bol ľahký, azda najlepší v tejto kvalifikácii. Futbalová spravodlivosť sa v Trnave nadrela, ale napokon zaslúžene triumfovala.

Jediný presný zásah zápasu zdvihol ťažkú rampu na ceste, ktorá vedie do Ruska. Ešte bude dlhá a kľukatá ako húsenková dráha a stále zostala reálnejšia možnosť s vysokou barážovou prekážkou. Slovákom by už minimálne druhá priečka nemala ujsť. Už to nie je fantasmagória, mohlo by im pri priaznivom vývoji stačiť aj jedno víťazstvo.

Slováci zažívajú dvojzápas so súpermi, s ktorými mali doteraz najhoršiu bilanciu a s nimi začali prehrami aj boj o Rusko. Jednu zlú sériu už zlomili…

Jasné, Anglicko bude iná káva ako Slovinsko. Z piatich zápasov s ním majú Slováci bod, a aj ten mu uchmatli viac za statočnosť a bojovnosť ako futbalové umenie.

Dôležité bude neprehrať už pred bránami Wembley, čo sa im s Angličanmi stávalo, aj keď na nich narazili inde ako v ich posvätnom londýnskom chráme.

Dnes sa v ňom hrá o prvé miesto v skupine. Zápas dostal prekvapujúce grády. Hostia môžu viac získať ako stratiť.

Po zbabranom štarte na ruskej ceste je to nečakane dobrá správa.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Wembley #kvalifikácia MS 2018