Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí Slováci ratovali body v Estónsku. Hrdina Hancko rozhodol v 89. minúte

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov (roč. nar. 1996 a mladší) v piatok vstúpili víťazne do kvalifikácie o postup na ME 2019 tejto vekovej kategórie do Talianska. Zverenci českého trénera Pavla Hapala v Tallinne zvíťazili 2:1 nad domácimi rovesníkmi z Estónska v rámci 2. skupiny eliminácie a získali prvé tri body.

01.09.2017 16:44 , aktualizované: 18:46
Pavel Hapal Foto: ,
Tréner tímu Slovenska do 21 rokov Pavel Hapal.
debata

Zápas sme sledovali ONLINE

V neúplnej tabuľke im patrí 2. miesto za šesťbodovými Severnými Írmi. V 2. skupine sú aj mladí Španieli, Islanďania a Albánci. Z pohľadu SR nasledujú tri domáce vystúpenia – o štyri dni v Senici proti Severnému Írsku (5. 9. o 20.30 h) a v októbri v NTC Poprad proti Islandu (5. 10.) a Španielsku (10. 10.).

Skóre stretnutia otvoril už v 14. min obranca poľskej Cracovie Krakov Mihal Sipľak, ale domácim sa v 83. min podarilo vyrovnať na 1:1 zásluhou presného zásahu nepokrytého Markusa Pooma. Mladí Slováci o triumfe rozhodli v 89. min, keď po centri Lászlóa Bénesa do pokutového územia súpera poslal za vlastného brankára estónsky hráč Kaspar Mutso.

Na kontinentálnom šampionáte bude po druhý raz štartovať 12 mužstiev, v hre je 11 miesteniek (Taliansko má istotu účasti, San Maríno ako spoluorganizátor nie). Na záverečný turnaj ME postúpia priamo víťazi skupín. Štyria najlepší z druhých priečok (do úvahy sa budú brať výsledky s prvým, tretím, štvrtým a piatym tímom v skupine) dostanú šancu v baráži hranej na odvetu.

Šampionát v Taliansku bude zároveň európskou olympijskou kvalifikáciou – štyria semifinalisti ME 2019 preniknú na turnaj do Tokia 2020.

Estónsko „21“ – Slovensko „21“ 1:2 (0:1)
Góly: 83. Poom – 14. Sipľak, 89. Mutso (vlastný), ŽK: 35. Berggren, 36. Mutso, 75. Kuusk, 87. Vaikla, 90.+ Siňavskij (všetci Est.), rozhodoval: Järvinen (Fín.)
Zostava SR „21“: Rodák – Chvátal, Vavro, Sipľak, Hancko – Hromada – Špalek (70. Čmelík), Káčer, Bénes, Polievka (86. Jirka) – Vestenický (76. Balaj)

Hlasy (zdroj: oficiálny web SFZ):

Pavel Hapal (tréner SR „21“): “Prvý polčas bol v našej réžii. Dali sme aj gól. V druhom polčase niektorých hráčom dochádzali sily. Na niektorých bolo vidieť, že nenastupujú pravidelne vo svojich kluboch. Začali sme sa báť o výsledok. My sme napriek tomu mali ďalšie stopercentné šance, ale tie sme nepremenili. Inak by bol výsledok iný. Za toto víťazstvo sme však veľmi radi. Chlapci sa v závere zomkli a bojovali až do konca. Tri body sa v tejto skupine počítajú.”

Michal Sipľak (obranca SR „21“, autor prvého gólu): “Gól som strelil po odrazenej lopte. Vystrelil som z prvej a našťastie to tam padlo. Tento gól veľmi veľa pre mňa znamená. Nakopol nás v zápase. A vďaka Bohu aj za ten druhý gól, ktorý padol do estónskej siete v závere stretnutia. Bol to veľmi náročný zápas.”

Jakub Hromada (kapitán tímu SR „21“): “Dnes sme si to skomplikovali sami. Bolo ťažké dobíjať estónsky defenzívny blok. Ku koncu zápasu nám navyše dali gól z protiútoku, ale našťastie sme to v samom závere dotlačili silou vôle do víťazného konca. Chalani makali a máme veľmi dôležité víťazstvo v skupine.”

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentáci do 21 rokov