Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

So Slovincami trikrát prehrali. Je čas to konečne zmeniť, burcuje Kozák

Kvalifikačný osud slovenského tímu sa opäť láme na Slovinsku. Ako pred ôsmimi rokmi, keď vrcholil boj o účasť na svetovom šampionáte v Afrike.

31.08.2017 15:00
Slovinsko Slovensko Foto: ,
Slovinec Jasmin Kurtič vľavo v súboji so stopérom Slovenska Jánom Ďuricom v októbrovom stretnutí v Ľubľane.
debata (1)

Teraz sú v hre majstrovstvá sveta v Rusku a slovenskí futbalisti potrebujú v piatok vyhrať, aby si udržali reálnu šancu aspoň na barážové druhé miesto v F-skupine. V ceste im stojí presne rovnaký súper. Privítajú ho zajtra v Trnave (výkop 20.45). Stretnutie je už dlhšie vypredané.

„Tri zápasy po sebe sme s týmto súperom prehrali. Je čas to konečne zmeniť,“ burcuje tréner slovenských futbalových reprezentantov Ján Kozák.

Slovensko i Slovinsko sú aktuálne najväčšími súpermi v boji o druhú priečku tabuľky, ktorá zabezpečuje aspoň účasť v baráži. Obaja súperi potrebujú v Trnave naplno bodovať. Komu sa to podarí, zvýši svoje postupové šance.

„V dôležitom stretnutí sa spoliehame aj na fanúšikov, som veľmi rád, že sa vrátia na štadión a bude zasa plné hľadisko. Verím, že hráči dajú impulz z ihriska a diváci sa chytia a utvoria nám naozaj domáce prostredie,“ pokračuje Kozák.

Pred necelým rokom jeho zverenci zle odštartovali boje o Rusko, podľahli tesne najskôr Anglicku a potom aj Slovinsku, teraz majú v rozpätí štyroch dní pred sebou rovnaký dvojzápas.

„Po zbabranom úvode kvalifikácie sme vybojovali štyri víťazstvá a je o čo bojovať, takto som si to prial. Budú to ešte zaujímavé zápasy. Musíme rešpektovať aj silu súpera, zdolať v kvalifikácii hociktorého nie je nikdy ľahké, ale verím, že sa vypneme k maximálnemu výkonu a zápas zvládneme,“ zdôraznil slovenský kouč.

Podľa neho má Slovinsko kvalitné a sebavedomé mužstvo. „My máme tiež svoju silu. S každým sa dá hrať. Aj Angličania už stratili nejaké body, ale my teraz musíme sústrediť všetky sily najmä na Slovinsko, to je pre nás kľúčové,“ doplnil Kozák.

Ako je známe, musí sa zaobísť bez dvoch potrestaných obrancov, kapitána Škrtela (ten po vylúčení s Anglickom chýbal aj vlani na jeseň v Slovinsku) a Ďuricu. Trénera potešila dobrá forma Škriniara, ktorý by sa mal stať kľúčovou postavou defenzívy. Kozák mal o zostave už niekoľko dní pred stretnutím jasno, ale mužstvo čakali ešte dva tréningy a zloženie základnej jedenástky zatiaľ neprezradil.

Kapacita štadióna Antona Malatinského je 18 300 miest, k dispozícii bolo 17 500 vstupeniek.

„Očakávame asi 800 slovinských fanúšikov. Stretnutie však nie je označené ako rizikové, jeho zabezpečenie bude štandardné, aj všetky bezpečnostné opatrenia. Štadión otvoria dve hodiny pred začiatkom, diváci sa musia podrobiť tradičným kontrolám,“ informovala hovorkyňa SFZ Monika Jurigová.

Kedy postúpia Slováci

Kozákovi zverenci majú všetko vo svojich rukách. Ak vyhrajú zostávajúce štyri zápasy v F-skupine, určite obsadia prvé miesto v tabuľke a postúpia priamo na finálový turnaj MS 2018. Šancu si udržia aj v prípade, ak obsadia druhé miesto, ktoré sa aktuálne javí ako reálnejšie. Skončiť na druhej priečke a zahrať si v baráži o MS môže aj Slovinsko a Škótsko, za istých okolností má malú šancu stále aj Litva.

Slovensko – Litva

Kvalifikácia MS 2018, F-skupina, piatok, výkop o 20.45, Štadión Antona Malatinského, Trnava. Priamy prenos RTVS. Zápas povedú španielski rozhodcovia, hlavný Antonio Miguel Mateu Lahoz.

Predpokladaná zostava Slovenska:
Dúbravka – Pekarík, Škriniar, Gyömbér, Hubočan – Greguš – Weiss, Kucka, Hamšík, Mak – Nemec.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #slovenská futbalová reprezentácia #MS 2018 Rusko