Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniar je pripravený na úlohu šéfa. Tlak si nepripúšťam, vraví

V lete prestúpil zo Sampdorie Janov do Interu Miláno. V talianskom veľkoklube zažíva skvelý štart v novej sezóne. Úvodné dva ligové zápasy Inter vyhral a slovenský reprezentant patril k jeho oporám.

30.08.2017 06:00
Milan Škriniar Foto: ,
Milan Škriniar.
debata

Ako vnímate fakt, že by ste mali proti Slovinsku prevziať úlohu lídra defenzívy a zobrať na seba veľkú zodpovednosť?

Neberiem to tak, že ma čaká veľká zodpovednosť. Nechcem utvárať sám na seba tlak. Vznikla nová situácia, chalani dostali žlté karty, to patrí k futbalu. Budú nám určite chýbať. Musíme ich teraz všetci spoločnými silami nahradiť.

So Slovinskom potrebuje mužstvo vyhrať. Ako vnímate túto úlohu?

Je to veľmi dôležitý zápas. Hráme doma, bude vypredaný štadión, tešíme sa na tento súboj. Verím, že ho zvládneme a predĺžime víťaznú sériu.

Kto by mal hrať po vašom boku v strede obrany?

Ešte sme sa o tom nebavili. Je to na trénerovi.

Čo by ste povedali na dvojicu Škriniar – Hubočan?

Môže byť, už sme raz takto polčas hrali v prípravnom zápase. V reprezentácii sú aj ďalší skúsení hráči, vedia, ako majú hrať, čo sa od nich čaká.

V Interi Miláno ste si hneď po príchode vybojovali miesto v základnej zostave, utvorili ste v strede obrany dvojicu s Brazílčanom Mirandom. Ako sa vám spolu hrá?

Miranda je skúsený futbalista, na ihrisku je to cítiť, dobre sa dopĺňame. Teším sa z toho, odohrali sme ako mužstvo dobré zápasy – výsledkovo i herne. Nechcem to zakríknuť. Neželám si nič iné, len aby to takto pokračovalo.

Čakali ste, že prechod do Interu bude taký hladký?

Nečakal som, že to bude jednoduché, ale usiloval som sa to brať normálne. Snažil som sa na to pripraviť aj v hlave, vravel som si, že je to posun v kariére a teraz musím ukázať, čo je vo mne.

Čo najviac zavážilo, že od príchodu do Interu nastupujete v základe?

Vybral si ma tréner, chcel ma. To znamená, že mal so mnou od začiatku nejaké plány. Dal mi šancu a zatiaľ to vychádza.

V čom pociťujete najväčší rozdiel medzi Sampdoriou a Interom?

Bol to skok, ale už nie taký veľký ako zo Žiliny do Sampdorie. A rozdiel je vo všetkom. Od podmienok, v úrovni tréningového centra, v ihriskách. Sampdoria je veľký klub, ale Inter je ešte oveľa väčší. Má viac fanúšikov, lepších hráčov, sú viac na očiach. Boli sme na sústredení v Číne a aj tam má Inter množstvo priaznivcov, všetci ho poznajú.

Inter za vás zaplatil veľkú sumu – 25 miliónov eur. Cítili ste tlak, že nemôžete sklamať?

Spočiatku som chvíľu taký pocit mal, ale už to tak nevnímam. Čo je to proti Neymarovi…(smiech)? S ním sa, samozrejme, nemôžem porovnávať. Aj fanúšikovia vždy čakajú, že príde prestupové obdobie a v Interi sa objaví nejaké nové veľké meno. Ja som veľké meno nemal, čiže sa musím o to viac usilovať potvrdiť výkonmi, že si miesto v mužstve zaslúžim.

V júni ste hrali na majstrovstvách Európy v Poľsku. Už ste vtedy vedeli, že vaša ďalšia cesta povedie do Milána?

Vtedy som prvý raz počul, že Inter má o mňa záujem. To sa ešte len chystali nejaké rokovania, nebral som to príliš vážne, nezaoberal sa tým. Záujem je jedna vec, prestup druhá. Upieklo sa to veľmi rýchlo. To isté, keď som odchádzal do Sampdorie zo Žiliny. Bol som s reprezentáciou v Dubaji. Hneď po návrate som letel do Janova podpísať zmluvu.

Ešte pred necelými dvoma rokmi ste hrávali v Žiline. Akiste ste ani netušili, kam sa posuniete v takom krátkom čase…

S niečím takým som naozaj nerátal. Kariéra sa rozbehla neuveriteľne rýchlo, ani si poriadne neuvedomujem, ako sa všetko menilo. Mal som šťastie, že sa mi vyhýbali zranenia. Potom môžete robiť, čo vás baví.

Milan Škriniar pózuje s dresom Interu Miláno. Foto: Ivan Majerský, Pravda
Milan Škriniar Milan Škriniar pózuje s dresom Interu Miláno.

Pomohlo vám, že ste odohrali viac ako rok v Sampdorii?

Určite to bolo jednodudchšie, ako keby som prišiel do Interu priamo zo Žiliny. Už som si zvykol na talianske prostredie, naučil sa jazyk, poznal som tímy i hráčov.

V príprave hral Inter so zvučnými a silnými súpermi, už v nej ste naznačili svoje možnosti. Ešte nešlo o body, hrajú sa takéto zápasy voľnejšie?

Aj v Sampdorii som vlani v lete odohral zopár stretnutí s veľkými tímami, nastúpili sme napríklad proti Barcelone, ale teraz to bolo ešte iné. Nemal som pocit, že sa hralo voľnejšie. Keď sme nastúpili proti Bayernu či Chelsea, súperi išli naplno, sú to prestížne zápasy a hráči sa v príprave chcú ukázať, bojujú o miesto. Tieto zápasy nám vyšli nad očakávanie, nie sme ešte dlho spolu, aby nám to takto herne klapalo. Mal som okolo seba samých dobrých hráčov, aj preto sa aj mne hralo lepšie.

Čo sa v lete najmä zmenilo vo vašom živote?

Zmenila sa dosť radikálne predovšetkým moja futbalová kariéra. Nastúpil som do klubu, ktorý má vysoké ambície a chce skončiť v tabuľke čo najvyššie.

Chce ohroziť v posledných rokoch suverénny Juventus? Získať titul?

Takto jednoznačne úloha nestojí. Inter chce stále vyhrávať, chcel by sa vrátiť na pozície, ktoré mu pred niekoľkými rokmi patrili, ale o titule sa ešte otvorene nehovorí. Ak budeme na jar niekde na druhom mieste alebo na čele tabuľky, tak sa určite pokúsime zabojovať aj o titul. Ale to je teraz ešte ďaleko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Inter Miláno #Milan Škriniar