Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zápas proti Slovinsku je vypredaný. Hamšíka a spol. poženie 17-tisíc ľudí

V dôležitom piatkovom stretnutí kvalifikácie MS 2018 poženie slovenských futbalových reprezentantov proti Slovinsku vypredaný trnavský štadión Antona Malatinského.

29.08.2017 17:44
fanúšikovia, futbal, Slovensko - Bielorusko Foto: ,
Fanúšikovia Slovenska.
debata

Zápas so súperom, s ktorým v troch súbojoch za sebou Slováci podľahli, je vypredaný. V hľadisku bude 17 500 divákov. Medzi nimi sa očakáva 800 fanúšikov Slovinska.

„Som rád, že zápas je vypredaný. Proti Škótom a Litve na jeseň nebolo hľadisko plné, teší ma, že hráči svojím prístupom, hrou i výsledkami pritiahli ľudí opäť na štadión. Verím, že diváci utvoria výbornú atmosféru, tak ako tomu bývalo v minulosti,“ uviedol tréner slovenských reprezentantov Ján Kozák.

Jeho zverenci sa od pondelkového popoludnia pripravujú na zápas v športovom komplexe x-bionic® sphere v Šamoríne. Kozák má k dispozícii 24-členný káder, z ktorého len jediný hráč pôsobí v slovenskej lige. Žilinský obranca Róbert Mazáň je nováčikom v reprezentácii. Prvý raz dostal pozvánku do áčka aj ďalší futbalista z úspešného tímu do 21 rokov Jaroslav Mihalík.

Až v utorok sa pripojila k mužstvu dvojica skúsených stopérov Martin Škrtel a Ján Ďurica, s ktorými nemôže tréner v piatok rátať. Budú pripravení až na pondelkový zápas s Anglickom v Londýne. Obaja budú proti Slovinsku chýbať kvôli trestu za žlté karty. Kapitán Škrtel dorazil na sústredenie s rozbitou hlavou, ale zranenie z ligového zápasu v drese Fenerbahce nie je natoľko vážne, aby mu zabránilo na Wembley nastúpiť.

Kozák musí riešiť predovšetkým nové zloženie obrany. O tom, kto by mal v nej nastúpiť, mal jasno už v pondelok. „Som rozhodnutý na sto percent. Mám jasnú predstavu, ale musím ešte vidieť hráčov v tréningu. Svoje rozhodnutie zmením len vtedy, ak by som zistil, že nie sú vo svojej koži alebo nebudú dostatočne pripravení na stretnutie,“ vysvetlil.

Do mužstva sa po kartovom treste vracia Juraj Kucka, ktorý si v uplynulom kole otvoril strelecký účet v tureckej lige. V drese Trabzonsporu odohral zápas s maskou na tvári, chránil si poranený nos, ale podľa Kozáka bude tiež v poriadku.

Slovenský kouč pripomenul fakt, že tréner Slovinska Srečko Katanec urobili niekoľko zmien v nominácii. „Chýba skúsený Birsa, ale aj ďalší útočník Bezjak. Tréner stavil na mladosť a dravosť, ale v mužstve sú aj skúsení futbalisti. Maribor postúpil do skupiny Ligy majstrov, Slovinci majú z čoho vyberať. Čaká nás typické mužstvo z bývalej Juhoslávie, sebavedomé, kvalitné, s hráčmi, ktorí sú individuálne silní,“ domnieva sa Kozák.

Slovenskí futbalisti dva úvodné zápasy v F-skupine so Slovinskom a Anglickom pred rokom prehrali, ale potom sériou štyroch víťazstiev (dvakrát Litva, Škótsko, Malta) sa vrátili do postupovej hry. „Ak si však chceme udržať nádej v boji o postup, musíme Slovinsko zdolať,“ zdôrazňuje Kozák pred piatkovým pokračovaním bojov o účasť na šampionáte v Rusku.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia