Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Slovákov máme. V Trnave to môže byť náš zápas, znie z tábora Slovincov

Obranca slovinskej futbalovej reprezentácie Bojan Jokič vie, že ak chce mužstvo Srečka Katanca pomýšľať na postup na MS 2018 do Ruska aj po najbližšom zápase na Slovensku, musí v Trnave (1. septembra o 20.45 h SELČ) zabodovať a následne v domácej prostredí triumfovať nad Litvou (4. septembra o 20.45 h SELČ v Ľubľane).

29.08.2017 11:02
Bojan Jokič Foto: ,
Bojan Jokič.
debata (4)

Slovinci sú momentálne v eliminačnej F-skupine tretí (11 bodov) za druhými Slovákmi (12) a prvými Angličanmi (14). Na chrbát im dýchajú osembodoví Škóti.

„Všetci sa sústredíme na reprezentáciu, tréningy a zápasy, ktoré nás čakajú. Naším cieľom je neprehrať na Slovensku a doma zdolať Litvu. Potrebujeme zbierať body, aby sme skončili aspoň druhí v skupine,“ netají ambície Balkáncov obranca Bojan Jokič.

Hráč ruského klubu FK Ufa naznačil, čo by mohlo na Slovákov platiť. Podľa Jokiča by si mali Slovinci zobrať to dobré z minuloročného vzájomného súboja, v ktorom zdolali tím Jána Kozáka tesne 1:0.

„Musíme byť trpezliví. Vieme, že Slovensko má kvalitné mužstvo. Musíme hrať tak, ako vieme. Minulý rok sme dokázali, že na tohto súpera máme. Musíme si to priviezť aj do Trnavy a pokúsiť sa získať priaznivý výsledok. Musíme hrať šikovne, pretože Slováci sú silní. Budú iniciatívnejší, keďže nastúpia doma, ale myslím si, že by to mohol byť náš zápas,“ doplnil 31-ročný ľavý bek so skúsenosťami zo španielskej La Ligy, kde si obliekal dres Villarrealu.

„Najkľúčovejšie budú dva zápasy, v septembri na Slovensku a októbrový duel doma so Škótskom. Slováci majú výborné mužstvo, ale doma sa nám ich po dobrom výkone podarilo zdolať. Ak budeme hrať ako tím, môže sa nám to podariť znova. Na MS ani ME som nikdy nehral a chýba mi to. Určite musí byť veľký zážitok zahrať si na takomto podujatí. Až keď sa mi to podarí, budem si môcť povedať, že som s reprezentáciou dosiahol všetko, čo som chcel,“ vyhlásil pre denník Gazzetta dello Sport 29-ročný ofenzívny stredopoliar Atalanty Bergamo Josip Iličič.

Josip Iličič. Foto: SITA/AP, Efrem Lukatsky
Josip Iličič Josip Iličič.

V piatich zápasoch Slovinci so Slovákmi ani raz neprehrali, pričom v ostatných troch konfrontáciách zvíťazili. „Štatistiky sú na našej strane, no každý zápas ponúka iný príbeh. Prichádza najdôležitejšia fáza kvalifikácie, v Trnave nesmieme prehrať,“ zdôraznil Bojan Jokič.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovinsko #slovenská futbalová reprezentácia #Bojan Jokič