Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Brankár Jakubech mieri z Trnavy do Lille. Odstupné je takmer milión eur

Brankára slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov a fortunaligového FC Spartak Trnava Adama Jakubecha delí od prestupu do francúzskeho OSC Lille úspešné absolvovanie lekárskej prehliadky.

22.07.2017 22:56 , aktualizované: 25.07.2017 16:37
Adam Jakubech Foto: ,
Trnavský brankár Adam Jakubech zasahuje proti strele Trenčana Samuela Kalua.
debata

Informuje o tom Spartak TV. „Treba povedať, že v tejto chvíli je situácia taká, že kluby medzi sebou sú v podstate dohodnuté,“ povedal PR a event manažér Spartaka Marek Ondrejka pre spomenutý zdroj, ktorý doplnil, že Jakubech sa zdravotným testom podrobí v Paríži a ak bude všetko v poriadku, mal by s vedením Lille podpísať päťročný kontrakt.

Portál footmercato.net odhadol výšku odstupného na takmer milión eur bez bonusov a informoval, že veľké úsilie v súvislosti so zrealizovaním transferu vyvinuli argentínsky nový tréner Lille Marcelo Bielsa a športový riaditeľ LOSC Luís Campos.

Dvadsaťročný gólman (nar. 2. januára 1997) v sobotu čistým kontom pomohol Trnave k domácemu víťazstvu 1:0 nad MFK Zemplín Michalovce v úvodnom kole Fortuna ligy 2017/2018.

„Myslím si, že keď niekto dostane takúto ponuku, nič iné ako áno sa nedá povedať. Je to pre mňa niečo úžasné; som rád, že si ma vyhliadli a majú o mňa záujem,“ povedal prešovský rodák pre Spartak TV. Jakubech prišiel do tímu „andelov“ v januári 2015 z 1. FC Tatran Prešov.

„Na Spartak mám iba príjemné spomienky, dostal som tu šancu. Nemôžem povedať ani pol krivého slova. So Spartakom sa mi podarilo získať zážitky a skúsenosti v lige aj Európskej lige, bez neho by som sa do toho Francúzska nedostal,“ doplnil talentovaný gólman.

Adam Jakubech nechýbal na júnových ME hráčov do 21 rokov v Poľsku, vedno s Marekom Rodákom kryl chrbát Adriánovi Chovanovi. Počas vlaňajšieho leta sa v súvislosti s Jakubechom skloňoval záujem londýnskeho FC Arsenal, Atalanty Bergamo, Udinese Calcio aj Legie Varšava. V OSC Lille pôsobil v rokoch 2008 – 2010 dlhoročný slovenský reprezentant, útočník Róbert Vittek.

debata chyba
Viac na túto tému: #OSC Lille #Adam Jakubech