Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úlohu sme splnili. Hrať v závere na istotu bolo normálne, znie z Nemecka

Slovenských futbalových reprezentantov do 21 rokov pod vedením českého trénera Pavla Hapala pripravila o účasť v semifinále ME v Poľsku sobotňajšia výhra Talianska nad Nemeckom 1:0, ktorá zaistila postup obom tímom. Hapal už cez víkend označil výkon oboch tímov vo vzájomnom dueli za hanbu futbalu.

26.06.2017 13:57
debata (16)
zväčšiť Športový riaditeľ Nemeckého futbalového zväzu... Foto: SITA/AP, Matthias Schrader
Horst Hrubesch Športový riaditeľ Nemeckého futbalového zväzu Horst Hrubesch.

„To, čo predviedli Nemci a Taliani, to je jedna veľká hanba futbalu na takomto šampionáte," uviedol Hapal a pokračoval: „Určite by sa niekto mal nad tým zamyslieť. Ak je fair-play to, že hrám na to, aby som prehral 0:1, tak to do futbalu nepatrí, nie? Niekto by s tým mal niečo robiť, aj keď sa to teraz týka takej veľkej krajiny ako Nemecko."

„Nalejme si čistého vína. To, že sme sa snažili hrať v posledných piatich – šiestich minútach na istotu, je podľa mňa normálne," reagoval športový riaditeľ Nemeckého futbalového zväzu Horst Hrubesch pre Bild.

Tréner mladých Nemcov Stefan Kuntz svojim zverencom cez polčas povedal, aby zostali pokojní. „V závere sme dostali správu, že výsledok 0:1 bude stačiť na postup obom tímom, takže je pochopiteľné, že sme zápas dohrali takýmto spôsobom. Postúpili sme s jednou malou chybičkou, ale úlohu sme splnili, sme v semifinále. Je to môj najväčší trénerský úspech," povedal 54-ročný kouč pre ARD.

Rozčarovanie z vyradenia Slovákov z ME neskrýval ani premiér Robert Fico, ktorý poslal otvorený list prezidentovi UEFA Aleksandrovi Čeferinovi.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov #nemecká futbalová reprezentácia do 21 rokov