Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí futbalisti súboj súperov nebudú sledovať, len Hapal

Slovenskí futbaloví reprezentanti nastúpia vo štvrtok o 20.45 na jedenásty zápas v tohtoročných majstrovstvách Európy hráčov do 21 rokov.

22.06.2017 17:20
slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov Foto: ,
Radosť futbalistov Slovenska do 21 rokov.
debata

V stretnutí s obhajcami titulu Švédmi sa rozhodne, či počet stretnutí v aktuálnom šampionáte ešte rozšíria.

Pred existenčným zápasom mladých Slovákov si tréneri oboch mužstiev vymenili komplimenty. Pavel Hapal sa dokonca vyjadril, že aktuálny švédsky tím je ešte kompaktnejší a kvalitnejší ako predchádzajúci, ktorý pred dvoma rokmi vybojoval v Česku titul majstrov Európy. „Mal vtedy aj trochu šťastia, čo k takémuto turnaju vždy patrí. Súčasný výber má veľa kvalitných hráčov," vyhlásil český tréner.

Aj kouč mladých švédskych futbalistov Haakan Ericson vyzdvihol kvality súpera. „Slovensko má v našej skupine najlepšie organizovaný tím, je veľmi silné v obrane, ale ukázalo dobré ťahy aj v ofenzíve," zdôraznil.

Ani jeden zo súperov v Lubline už nemá situáciu vo svojich rukách. Švédi dva razy remizovali, pričom si mohli trúfať aj naviac. V súboji s Angličanmi (0:0) desať minút pred koncom nepremenili penaltu. A proti Poliakom už pomaly oslavovali výhru, ale v nadstavenom čase inkasovali vyrovnávajúci gól práve z penalty (2:2). Napriek tomu výhra nad Slovenskom by ich ešte mohla posunúť do semifinále.

Aj Slováci potrebujú zvíťaziť, ale takisto musia čakať, ako dopadne súbežne sa hrajúci zápas Poľsko – Anglicko. Dôležité pre nich je, aby nezvíťazili Angličania.

Členovia slovenského realizačného tímu na diaľku budú sledovať vývoj v Kielcoch. „Budem mať na lavičke aktuálne informácie. Musíme sa však sústrediť najmä na náš zápas, ktorý chceme vyhrať," vravel Hapal pred výkopom.

Ani hráči veľmi nekalkulovali, priznali, že o súboj Poliakov a Angličanov sa nebudú zaujímať, ani nechcú o ňom infomáciu – ani v prestávke v šatni. Dôvodom boli obavy, aby ich nevyrušili z maximálnej koncentrácie…

Ako postúpia Slováci

Jedinú istotu majú v prípade, ak zdolajú Švédsko a Poliaci minimálne remizujú s Anglickom. Potom vyhrajú skupinu a zahrajú si v semifinále. Ak Slováci remizujú so Švédskom a Poľsko zdolá Anglicko, budú mať všetky tri tímy po štyri body a rozhodne tabuľka z ich vzájomných zápasov. Ak Angličania vyhrajú nad Poliakmi, budú víťazmi A-skupiny. Hapalovi zverenci môžu ešte postúpiť aj ako najlepší druhý tím z troch skupín, ale to musia vyhrať nad Švédskom a potom čakať dva dni na výsledky ďalších stretnutí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov #švédska futbalová reprezentácia do 21 rokov #ME 2017 hráčov do 21 rokov