Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalisti začnú rok proti Ugande bez opôr

Slovenskí futbalisti začínajú tento rok zostra. V pondelok sa zišli na zraze v Senci, zajtra odletia do Spojených arabských emirátov a v nedeľu ich čaká prvý tohtoročný zápas. V Abú Zabí nastúpia proti Ugande (výkop 16.30). O štyri dni neskôr, 12. januára (začiatok 13.45), ich čaká ďalší súper - Švédsko.

02.01.2017 20:50
Ján Kozák Foto: ,
Ján Kozák.
debata

Keďže sa zápasy neuskutočnia v asociačnom termíne, Slovensko nastúpi na obe stretnutia bez svojich zahraničných opôr. V jeho drese sa objavia najmä futbalisti z domácej súťaže, v aktuálnom kádri je ich až sedemnásť, doplní ich štvorica z poľskej ligy a po jednom hráčovi z českej a nórskej najvyššej súťaže.

Napriek tomu bude prvý zápas oficiálny. Uganda ho využije aj prípravu na Africký pohár národov, mala by nastúpiť v kompletnom zložení a výsledok sa bude rátať do rebríčka Medzinárodnej futbalovej únie (FIFA). Stretnutie so Švédskom nebude mať punc oficiálnosti, pretože pôjde len o súboj ligových výberov.

Tréner Ján Kozák privítal v pondelok v Senci všetkých 23 futbalistov, ktorí sú v nominácii. Na večernom tréningu chýbala dvojica Králik a Holúbek. Obaja mali teplotu, ale s mužstvom by mali cestovať. V pôvodnej nominácii figurovali aj hráči Dukly Praha Štetina a Považanec, ale klub ich neuvoľnil. Nahradili ich Krivák a Káčer. Tréner mal záujem aj o Mihalíka zo Slavie Praha, ale ani v jeho prípade klub nesúhlasil.

Kozák priznal, že termín nie je ideálny, pretože hráči len končia dovolenky a nie sú po dlhšej prestávke v plnej záťaži. V nominácii sú futbalisti, ktorí majú už nejaké skúsenosti a ukázali v minulosti aj kvalitu. „Majú perspektívu a môžu sa ukázať,“ vyhlásil tréner slovenských reprezentantov, ktorý chce dať v dvoch stretnutiach šancu všetkým nominovaným hráčom.

Do emirátov sa v utorok presunie výprava vo dvoch skupinách – prvá krátko odletí pred dvanástou, druhá o tretej popoludní. Futbalistov okrem dvoch zápasov čaká aj jedenásť tréningov.

Nominácia slovenských futbalistov

Brankári: Martin Dúbravka (Slovan Liberec), Adam Jakubech (Spartak Trnava), Michal Šulla (FK Senica). Obrancovia: Martin Šulek (AS Trenčín), Juraj Kotula (Slovan Bratislava), Denis Vavro, Martin Králik, Jakub Holúbek (všetci MŠK Žilina), Ján Krivák (Šport Podbrezová), Dominik Kružliak (MFK Ružomberok), Matúš Čonka (Spartak Trnava)
Stredopoliari: Patrik Mišák, Dávid Guba, Roman Gergel (všetci Bruk-Bet Termalica Nieciecza), Martin Bukata (Piast Gliwice), Tomáš Huk (DAC Dunajská Streda), Filip Hlohovský, Michal Škvarka, Miroslav Káčer (všetci MŠK Žilina), Filip Oršula (Slovan Bratislava), Jakub Paur (AS Trenčín).
Útočníci: Tomáš Malec (SK Lilleström), Pavol Šafranko (Šport Podbrezová).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #sfz